Life, Stiri

Cum se machiază ochii verzi?

Reguli de machiaj pentru ochii cu cea mai rară culoare din lume

ochi_verzi

Daca ai ochii verzi esti o norocoasa, caci doar 4 femei din 100 au aceasta culoare de ochi. Si pentru ca trebuie sa profiti de acest lucru, urmeaza cateva reguli de machiaj pentru ochi verzi. Invata ce culori sa folosesti, ce culori sa eviti si cum sa atragi atentia asupra ochilor tai.

Intotdeauna, pentru machiaj trebuie sa folosesti culori complementare. Cu verdele, cea mai de efect combinatie este rosul. Nu te speria, nu trebuie sa te dai cu fard rosu de pleoape, ci cu farduri in culori care se apropie sau contin nuante de rosu, in contrast. Poti alege atat tonuri calde, cat si tonuri reci, in functie de impresia pe care vrei sa o dai.

Printre tonurile reci, cel mai bine evidentiaza ochii verzi nuantele de lila, mov, purpuriu, pruna, roz pal, violet. Lilaul accentueaza in mod special ochii verzi. Griul, de asemenea, antracit sau perle da foarte bine pentru ochii verzi. Foloseste-l mai ales daca ai ochii de un verde viu, deschis.

In ceea ce priveste tonurile calde, foloseste cu incredere toate nuantele de maro, de la maro inchis, aramaiu, taupe sau oranj – caisa, piersica.

Pentru un machiaj de seara, foloseste farduri stralucitoare in culori inchise : aramiu, argintiu. Un smoky eyes negru sau gri te va face vedeta serii. Mai ales daca ii adaugi o tusa speciala, un contur al ochiului mov inchis.

Daca ai pielea inchisa la culoare, esti bruneta cu ochi verzi, alege tonuri calde pentru machiaj: brun, maro, auriu. Daca ai pielea deschisa la culoare si parul blond sau saten deschis ti se potrivesc foarte bine culorile reci: violet, roz, gri, lila. Oricum ai avea tenul, foloseste mai intai un strat de fard alb murdar pe pleoapa pentru a mari privirea si peste el foloseste fardul colorat.

Rimelul care se potriveste cel mai bine ochilor verzi este cel maro. Si rimelul negru poate fi folosit, este clasic. Iar daca esti curajoasa, un rimel mov va atrage cu siguranta atentia asupra ochilor tai.

Daca ai ochi verzi si te mandresti cu ei, trebuie sa o lasi mai usor cu machiajul buzelor si al obrajilor. Alege nuante discrete.

Foloseste un blush oranj pentru pielea inchisa la culoare si unul roz pentru pielea deschisa la culoare. Respecta aceste tonuri si pentru buze. Tonuri de piersica pentru buze pentru brunete si de roz pentru blonde.