Inițiativa USR „Fără penali în funcții publice” nu a ajuns, miercuri, la votul din Senat din lipsă de cvorum. Parlamentarii USR nu au mai intrat în sală după ce PSD a stabilit ca voturile să aibă la bază doar preznța fizică a senatorilor. Nici aleșii PNL și UDMR nu au fost prezenți, pe motiv că decizie privind votul fizic le-a fost comunicată miercuri dimineață. În aceste condiții, USR i-a acuzat pe liberali și pe social-democrați că nu vor ca referendumul Fără Penali să aibă loc pe 6 decembrie, odată cu alegerile parlamentare. Între timp însă, cei de la USR PLUS au început să se folosească de această inițiativă nu doar pentru a-i ataca pe liberali, ci și pentru a strânge bani pentru campania electorală care tocmai a început.

Dovadă în acest sens stau mail-urile trimise de USR PLUS simpatizanților lor, prin care le cer să sprijine Alianța cu donații ”pentru ca Fără Penali în Funcții Publice să devină realitate”.

”Astăzi, Senatul ar fi trebuit să voteze inițiativa Fără Penali în Funcții Publice. Era ultimul pas necesar pentru a putea organiza referendumul de modificare a Constituției astfel încât persoanele cu probleme penale să nu mai poată ocupa funcții de conducere în statul român. Dar PSD și PNL au blocat votul încă o dată. Singura șansă pentru a putea scrie Fără Penali în Constituție rămâne schimbarea majorității parlamentare la alegerile de pe 6 decembrie.

Ajută-ne să schimbăm majoritatea. Donează pentru ca Fără Penali în Funcții Publice să devină realitate. Contribuie și ajută-ne să învingem vechea clasă politică și să construim o Românie fără hoție.

Orice contribuție este binevenită. Cu o donație de 100 de lei din partea fiecărei persoane care primește acest email, reușim să acoperim integral bugetul de campanie. Suma maximă pe care poți să ne-o donezi online este de 20.000 de lei. Mulțumim! Și ne bucurăm să te avem alături de noi. Alianța USR PLUS”, este mail-ul primit de simpatizanții Alianței, mail în textul căruia există și un buton prin accesarea căruia aceștia pot face donații.

Între timp, Biroul permanent al Senatului se reunește, joi, într-o ședință, în urma solicitării USR privind organizarea unui plen în cadrul căruia să aibă loc votul asupra inițiativei „Fără Penali în Funcții Publice”.
Fără Penali în Funcții Publice” pentru a strânge bani pentru propria campanie electorală și pentru a ataca PNL