Actualitate, Stiri

Cum se ascunde toata lumea dupa deget in problema cainilor!

Problema cainilor comunitari a generat numeroase dispute in societatea romaneasca, divizand-o, iarasi, in doua tabere ireconciliabile. O tabara doreste rezolvarea urgenta a acestei probleme, in special prin eutanasierea patrupedelor, in timp ce o alta doreste o solutie umanitara, dar care nu are o rezolvare atat de rapida.

caine_orb_83778800_63308500In tot acest scandal, de castigat au doar cei care profita de pe urma acestei situatii, companiile si ONG-urile care utilizeaza fonduri publice pentru gestionarea acestei probleme. In schimb, au de pierdut cetatenii tarii, dar si cainii de pe strazi.

Adevarurile nespuse despre problema cainilor comunitari

1. Toti vor o solutie

Ambele tabere (cei care sunt pentru eutanasiere si cei care se opun acestei metode) doresc rezolvarea acestei probleme, doar ca una doreste o solutie rapida, o solutie „finala”, in timp ce alta doreste o solutie mai umana, dar care cere un timp mai indelungat.

2. Mai multe solutii

Trebuie aplicate concomitent mai multe solutii pentru rezolvarea acestei probleme. O solutie ignorata de toate taberele este promovarea adoptiilor internationale.

3. Primarii nu au facut nimic pentru rezolvarea problemei

Nu s-a facut nimic in directia rezolvarii acestei probleme. Primarul Sorin Oprescu, dar si alti primari din tara, nu au miscat nimic (sau mai nimic) pentru solutionarea acestei probleme.

4. ONG-urile sifoneaza fondurile

Multe din ONG-urile care se ocupa cu protejarea cainilor comunitari sifoneaza fonduri uriase si ajuta prea putin la solutionarea problemei.

5. Nu se doreste rezolvarea reala a problemei

Autoritatile si ONG-urile (o mare parte dintre ele) nu doresc, de fapt, rezolvarea acestei situatii intrucat ar insemna inchiderea unui robinet de bani. In multe din ONG sunt persoane, rude ale unor politicieni, iar acestea sunt direct interesate de nerezolvarea acestor probleme. Din acest motiv, o solutie la aceasta problema trebuie sa contina si un control strict la toate aceste ONG-uri care se ocupa de cainii comunitari, care sa evidentieze modul in care acestea au cheltuit banii, dar si persoanele implicate in aceste organizatii.

6. O noua teapa

Daca am aplica solutia eutanasierii cu injectie letala, este nevoie de o supravehgere atenta pentru ca aceasta solutie letala sa nu fie realizata, de fapt, cu bata. Altfel zis, ne putem astepta la o ‚teapa’ si in aceasta zona, pentru a se sifona noi sume de bani.

7. Bestii sunt in ambele tabere

Nimeni nu minimalizeaza moartea copilului de patru ani, ucis de cainii maidanezi. Acesta nu trebuie sa fie insa un prilej pentru un genocid impotriva cainilor, nu trebuie aprobate bestiile care se cred legitimate sa intreprinda astfel de fapte plecand de la moartea acestui baietel. De asemenea, si in sens invers, nu trebuie minimalizata uciderea baietelui, bestii exista in ambele tabere.

8. Odata pentru totdeauna

Nu avem nevoie de o solutie heirupista, ceea ce ar putea creea grave probleme de imagine pentru tara noastra. Pe de alta parte, avem nevoie de o solutie inteligenta, rapida si pe termen lung. Aceasta problema trebuie rezolvata odata. (I.S.)

blank