Life, Stiri

Cum să-ţi faci părul acasă să arate ca la salon?!

Ai grijă ce fel de vopsea alegi pentru părul tău

par_71835800

De multe ori fie nu avem timp, fie ne gandim la banii pe care ii putem da la un salon profesional, ne imping sa alegem sa vopsim parul acasa.

Nu toate avem experienta unui hair stylist si totusi alegem sa experimentam fel si fel de vopsele pe parul nostru. De cele mai multe ori acesta are de suferit, decolorari, vopsiri, decapaje, suvite etc. In timp acesta se degradeaza, se rupe, iar aspectul lui general are de suferit.

In primul rand trebuie sa alegi nuanta potrivita parului tau, daca dintr-o data alegi sa treci de la brunet la blond, cel mai potrivit ar fi sa o faci totusi la salon. Daca alegi o nuanta exact ca parul tau si vrei sa iti vopsesti doar radacinile, este mult mai simplu.

Dupa ce ai ales nuanta apropiata sau exact ca parul tau a vopselei iata de ce ai nevoie si ce trebuie sa faci. Pregăteşti un vas in care sa amesteci vopseaua, mănuşile, pensula speciala pentru vopsea şi un prosop care sa protejeze hainele. Amestecam vopseaua in vasul special ales pentru acest lucru. Pentru protectia pielii de pe fata, pentru a nu o colora, poti folosi ori o crema aplicata intr-un strat gros, ori ceara pentru par. Protejam hainele cu un prosop, fie alegem un tricou vechi pe care sa il folosim pentru acest lucru de fiecare data cand avem nevoie. In primul rand aplicam vopsea pe linia parului, pe marginile cele mai evidente. Separam parul pe carari aplicand pe o parte si cealalta vopsea. Vopseaua ramasa o aplicam pe toata lungimea parului.