Culinar, Featured

Cum sa scapi usor de musculitele de fructe

In timpul verii se intampla deseori sa umplem cosurile din bucatarie si nu numai cu fructe proaspete pe care sa le avem la indemana. Dar asta atrage cu sine uneori unele neplaceri: musculitele de fructe. Acele vietati mici care sunt atrase de alimente care fermenteaza si care isi fac veacul chiar acolo unde am asezat cosurile respective. Cum scapam de ele? Sunt multe solutii, dar noi stim una foarte simpla.

Pentru ca se hranesc chiar cu fructele fermentate si se dezvolta de la ou la adult in aproximativ o saptamana, musculitele se inmultesc de la zi la zi pana cand ajung sa fie cu adevarat deranjante.

Putem preveni aparitia si inmultirea lor, daca ducem gunoiul foarte des, aruncam sticlele de vin si bere, nu pastram fructe prea mult timp in cosuri pe masa din bucatarie, daca aruncam imediat tot ce se strica si daca stergem zilnic blaturile de posibile urme de sucuri. Totusi, chiar si in situatia in care bucataria e luna, ele pot gasi o sursa de hrana pe care noi nu am reusit sa o depistam pentru a o elimina.

Cum scapam de ele? Cu ajutorul unei “capcane” pregatite in casa. Pune vin, otet sau bere intr-un borcan. Pune-i capacul si apoi inteapa-l din loc in loc pentru a le permite sa intre, dar in acelasi timp pentru a le fi suficient de greu sa mai iasa din el. Curata borcanul si asta e tot. Bucataria e curatata de musculite.

blank