VPN
IT&C

Cum să îți protejezi identitatea în online cu soluția VPN de la Bitdefender

Identitatea în online este importantă pentru atunci când vrei să descoperi diferite site-uri fără să-ți fie cunoscut IP-ul. Cea mai bună soluție pentru protecția online este Virtual Private Network (denumit, pe scurt, VPN). Folosind acest program traficul tău web va fi direcționat prin node-urile din rețeaua VPN-ului, iar IP-ul tău real va fi ascuns.

Cu alte cuvinte, vei naviga pe internet fără ca website-urile să-ți vadă locația sau IP-ul real și fără ca furnizorul de servicii de internet să îți poată urmări activitatea online. Concret, un VPN realizează o conexiune virtuală între propriul tău computer și rețeaua de internet, iar toate datele online sunt trimise printr-un sistem codat, care te ajută să beneficiezi de discreție în ceea ce privește navigarea pe care o faci pe internet.

Principalul motiv pentru care ar trebui să optezi pentru un VPN este că IP-ul tău va fi ascuns, ceea ce contribuie și la o securitate cibernetică mai bună.

 Un IP conține un șir unic de numere atribuite dispozitivului de pe care navighezi în online, iar furnizorul de servicii de internet se poate folosi de adresa IP ca să urmărească întreaga activitate.

De asemenea, un Virtual Private Network sporește securitatea în fața atacurilor cibernetice, întrucât va proteja datele personale. Cel mai concret exemplu este atunci când te conectezi de pe computer sau telefon la o rețea Wi-Fi publică nesecurizată. Acestea sunt disponibile, de obicei, în spații precum hoteluri, cafenele sau aeroporturi. Cu ajutorul unui VPN instalat pe propriul dispozitiv îți vei proteja informațiile de posibile atacuri de tip breșe de securitate sau furt de identitate.

Un alt avantaj al VPN-ului constă în faptul că poți urmări diferite competiții sportive sau seriale dacă te afli în afara țării. Dacă vizitezi o țară din Europa și vrei să urmărești un meci de fotbal sau un serial disponibil pe o platformă cu plată, dar conținutul respectiv este blocat geografic, soluția nu poate fi decât un Virtual Private Network. Acesta te ajută să ocolești restricțiile privind conținutul, așa că te poți bucura de conținutul preferat, indiferent de locul unde te afli.

Nu în ultimul rând, Virtual Private Network te ajută să eviți posibilele fraude în online ale website-urilor care încearcă să „profite” de informațiile personale pe care le-ai folosit logându-te pe anumite site-uri. VPN-ul se folosește de acel tunel criptat și sigur pentru a nu-ți lăsa amprenta digitală, iar website-urile nu te pot urmări atunci când te conectezi cu ajutorul acestei rețele private.

Unul dintre cele mai bune VPN-uri de pe piața din România este oferit de compania Bitdefender. Programul este disponibil pentru Windows, macOS și dispozitivele mobile. Un abonament pe o lună costă 24,99 RON, iar pentru un an prețul devine mult mai avantajos, reducând costul lunar la doar 11,66 RON.

Securitate, anonimat și lipsa restricțiilor geografice – trei componente esențiale care arată cât de util este un VPN în zilele noastre, în special pentru cei care călătoresc des și navighează pe zeci de site-uri zilnic. Siguranța ta primează, așa că alege să-ți protejezi identitatea online.