Dacă te-ai decis că este momentul să fii prezent în mediul online, fie că ai un blog, un site de content/știri sau un magazin online, pe lângă faptul că trebuie să alegi cum va fi interfața acestora și ce funcționalități vor avea, trebuie să alegi planul de web hosting și mai ales furnizorul acestui serviciu.

Alegerea serviciului de găzduire web este mai importantă decât poate părea la prima vedere întrucât de calitatea acestuia va depinde și viteza de încărcare a site-ului tău, siguranța datelor și implicit satisfacția audienței tale. Cu siguranță un site care se încarcă foarte greu sau care la un trafic puțin mai ridicat nu mai funcționează și trece pe modul offline nu este tocmai un deziderat.

În funcție de tipul site-ului tău, poți avea nevoie de soluții tehnice diferite. Dacă ai un magazin online ai putea alea de exemplu un plan de web hosting special pentru reselleri sau chiar un wordpress. Aceste alegeri depind foarte mult de traficul și de stadiul actual al companiei tale, dar și de planurile de extindere pe care le ai pentru viitor.

De aceea, mai important decât alegerea tipului de hosting de care ai nevoie în sine este cu mult mai importantă selectarea unui furnizor profesionist care să te asigure că totul va funcționa la standarde înalte de calitate.

Iată care sunt principalele aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vrei să te asiguri că alegi un furnizor de servicii de găzduire web care să îți îndeplinească toate așteptările:

  1. Experiența și reputația furnizorului

Cu siguranță ar trebui să alegi un furnizor cu o experiență extensivă, capabil să îți ofere consultantă și servicii de calitate. Înainte de a-l alege pe cel potrivit, fă un mic research, documentează-te depre domeniu, vezi ce planuri oferă și în ce condiții și neapărat caută păreri ale altor clienți ca să afli gradul de satisfacție al acestora.

  1. Garanția de 99,9% uptime

Uptime înseamnă perioada în care site-ul este disponibil utilizatorilor și aceștia pot naviga pe el în condiții optime. Este foarte important ca site-ul să fie funcțional 99,9%  din timp și să se evite căderile dese, întrucât în caz contrar vei pierde clienți, dar vei fi penalizat și de Google care te va ranka foarte jos și te vei afla pe poziții inferioare în paginile de căutare.

Majoritatea firmelor oferă uptime de 99,9% pentru că mai apar uneori situații când e nevoie de mentenanță sau alte upgrade-uri.

  1. Suport tehnic 24/7

Este important să alegi un furnizor care îți va oferi asistență tehnică de specialitate 24/7. Astfel orice s-ar putea întâmpla cu site-ul tău, vei putea să ai garanția că o echipă de profesionioști va corecta în timp optim erorile sau defecțiunile apărute, la orice oră, în orice zi a săptămânii. În caz contrar, cât timp site-ul tău este nefuncțional sau cu erori, vei pierde clienți care se vor îndrepta către concurență și de asemenea imaginea ta va avea de suferit.

  1. Diversitatea opțiunilor tehnice

Așa cum spuneam încă de la început, în funcție de tipul de site pe care îl ai, de mărimea acestuia, de traficul dar și de planurile de extindere pe care le ai, soluțiile tehnice de care vei avea nevoie vor fi diferite. Fie că vei avea nevoie de o memorie storage SSD mai mare, mai mulți GB de memorie garantată, certificate SSL, back-up sau migrare, doar un furnizor de încredere va putea fi capabil să îți ofere soluția optimă pentru tine.