Politic, Stiri

Cum s-a îmbogăţit Călin Popescu Tăriceanu în zece ani. Casele şi maşinile, în top

Politica a fost benefică pe toate planurile pentru Călin-Popescu Tăriceanu, fost premier, actual şef al Senatului şi candidat independent la Preşedinţia României. Practic, în ultimii zece ani ani de politică, averea lui Tăriceanu s-a rotunjit la toate capitole: terenuri, case, maşini, bani din conturi, după cum arată o analiză realizată de RomaniaTV.net.

tariceanu_ebihoreanul_ro_44545600

În declaraţia de avere din 2004, aferentă anului 2003, Tăriceanu, pe atunci deputat PNL, nu deţinea niciun teren, fie el intravilan, agricol sau forestier. De asemenea, tot la secţiunea imobiliară, el avea în posesie trei locuinţe, un apartament şi două case de vacanţă.

La maşini, Tăriceanu avea trecute patru autoturisme, trei fiind Citroen-uri (din care două de colecţie, fabricate în 1955 şi, respectiv, 1967) şi un Fiat (fabricat în 1966).

În ceea ce priveşte banii, fostul premier avea la acea dată 400.000 de euro în conturi şi primise dividende în valoare de 100.000 de euro.

Tragem linie şi sărim peste zece ani, în prezent. Deja fiecare capitol este plin. Tăriceanu are acum două terenuri, faţă de niciun fel de proprietate de acest gen în urmă cu zece ani. Ambele terenuri sunt în Snagov, sunt terenuri intravilane, iar suprafaţa totală e de 4.109 metri pătraţi.

La locuinţe, numărul lor a urcat la cinci în prezent: 3 apartamente în Bucureşti (unul cumpărat în 1998, altul în 2009 şi al treilea dobândit prin donaţie în 2009 cu uzufructul bunicilor), o casă de vacanţă în Ciofliceni -Snagov, construită în 2002, şi un apartament în Năvodari, cumpărat în 2004.

Şi auto-Tăriceanu a mai crescut. În acest moment, pe lângă cele trei Citroen-uri şi un Fiat, liderul PLR mai are o Lancia, un Mercedes Benz şi o motocicletă Triumph.

Banii din bănci au prosperat şi ei, ajungând acum la circa 600.700 de euro. Un avans de 50% faţă de decada anterioară. Datorii financiare nu are.

De asemenea, ca salariat al statului român, ocupând postul de parlamentar, el primeşte lunar un salariu mediu de 4.900 lei.