International, Stiri

Cum a reuşit ca o femeie să nască zece copii, după doar 3 luni de sarcină

Din nefericire, nici un copil nu a supravieţuit

nastere

O femeie din India a nascut zece copii in acelasi timp, dar, din pacate, niciunul nu a supravietuit. Anju Kushwaha, 28 de ani,din districtul Satna, provincia Madhya Pradesh, a intrat in travaliu sambata, la doar 12 saptamani de sarcina. Femeia si sotul ei au plecat de urgenta spre spital, relateaza Daily Mail.

Insa pe parcursul celor 125 de kilometri – distanta pana la spital – tanara femeie a nascut noua din cei zece copii cu care era insarcinata, toti morti.

Dr. SK Pathak, de la spitalul Sanjay Ghandi Memorial, a spus: „A nascut noua din copii pe drum. Echipa noastra de obstetricieni a intrat in sala de operatie si a ajutat-o sa nasca si cel de-al zecelea copil, dar si acesta era decedat”.

Anju Kushwaha a avut o forma extrema de sarcina multifetala, care, de obicei, produce gemeni. Sarcinile multifetale apar atunci cand un singur spermatozoid si un ovul se combina, iar apoi se despart in doi embrioni, formand gemeni identici, care vor avea acelasi ADN.

O alta varianta este aceea ca doi spermatozoizi fertilizeaza doua ovule, rezultand gemeni neidentici, care au trasaturi diferite. Diverse combinatii ale celor doua variante de mai sus pot duce la formarea tripletilor.

Multiplii de ordin superior – mai mult de trei copii in acelasi uter – sunt extrem de rari si apar aproape exclusiv dupa ce femeia face tratament de fertilitate, tratament pe care l-a urmat si aceasta femeie din India.

blank