Actualitate, Stiri

Cum reactivezi spiritul civic al populaţiei

Săptămâna prevenirii criminalităţii

media_20131004130946_645

 În perioada 30 septembrie – 4 octombrie s-a desfăşurat la nivel naţional “Săptămâna prevenirii criminalităţii”, iniţiată de Poliţia Capitalei, acţiune ce are ca scop reactivarea spiritului civic al cetăţenilor, atât în ceea ce priveşte ajutorul acordat celorlalţi, cât şi din perspectiva protecţiei personale.

Parcul Obor din faţa Primăriei Sectorului 2 a găzduit vineri, 4 octombrie, un târg de echipamente de siguranţă la care au participat cu tehnică şi aparatură de specialitate de ultimă generaţie 11 firme de pază şi securitate care au prezentat bucureştenilor soluţii ingenioase pentru siguranţa persoanei şi a locuinţei.

Cu această ocazie, cadrele Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 au făcut o serie de demonstraţii prin care au făcut dovada pregătirii lor în executarea misiunilor pe care le îndeplinesc zi de zi pe străzile Bucureştiului pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

În cadrul acţiunii “Săptămâna criminalităţii” au avut loc mai multe evenimente organizate de Poliţia Capitalei menite să sensibilizeze opinia publică faţă de escaladarea infracţionalităţii.

De asemenea, într-un cadru festiv care s-a desfăşurat luni, 30 septembrie, la Federaţia Română de Rugby, au fost premiaţi cei mai buni parteneri ai Poliţiei Capitalei, instituţii publice şi private care au susţinut activitatea de prevenire a criminalităţii. Primăria Sectorului 2 a primit din partea Directorului General al Poliţiei Municipiului Bucureşti, comisar şef, doctor Mihai Pruteanu, distincţia “Cel mai bun partener – pentru implicarea deosebită în susţinerea proiectelor şi companiilor de prevenire a criminalităţii desfăşurată în Municipiul Bucureşti în anul 2013”.