Dacă aveţi prin casă frigidere stricate, maşini de spălat vechi, televizoare, computere, radiouri sau telefoane cu care nu mai aveţi ce face, le puteţi lua când mergeţi la cumpărături.

cumparaturi_nebune_in_supermarket_28706000

În parcările Carrefour Băneasa și Carrefour Vitantis veţi scăpa de ele în mod ecologic şi veţi primi şi vouchere de cumpărături, scrie Capital.ro.

Green Group, în colaborare cu Carrefour România, au inaugurat, în premieră, la Bucureşti, două staţii inteligente de preluare a deşeurilor direct de la consumatori, sistem numit SIGUREC. Stațiile sunt amplasate în parcările Carrefour Băneasa și Carrefour Vitantis. Iniţiatorii speră, astfel, să colecteze aproximativ 12 tone PET, 10 tone sticlă, 100 de tone de echipamente electrice și electronice și 200 de tone hârtie, în primele şase luni de funcționare.

Bucureştenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deşeuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipienți din sticlă, echipamente electrice şi electronice, baterii, hârtie, folii de plastic, recipienți de polistiren sau diverse tipuri de ambalaje de plastic (precum ambalajele produselor de igienă, ambalaje de șampoane etc). Materialele reciclabile ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

Green Group și Carrefour oferă utilizatorilor sistemelor SIGUREC recompense sub forma unor vouchere de cumpărături valabile în hipermarketurile Carrefour Băneasa și Vitantis.

De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de până la 80 de lei, în funcție de greutate. Totodată, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valorează 3 bani, un kg de hârtie sau carton 11 bani, iar sticla 1 ban. Toate valorile sunt returnate sub forma unor bonuri de reducere la cumpărături, în funcție de cantitatea colectată.