Life

Cum poate fi protejat tenul atacat de acnee pe timp de iarnă

Acneea este o problemă delicată cu care se confruntă multă lume, iar iarna trebuie acordată o importanță deosebită pielii din cauza temperaturilor scăzute.

acnee
Mulți au tendința să meragă imediat la baie pentru a face un duș fierbinte atunci cînd se întorc înfrigurați de afară, dar acest lucru este o mare greșeală pentru că agravează coșurile. Cel mai indicat este folosirea cremelor şi evitarea pe cât posibil a duşurile lungi şi fierbinţi.

Este indicat ca pielea să fie cât mai hidratată iar acest lucru se poate face prin consumul de apă şi prin folosirea unei creme hidratante. Specialistul în cosmetică, Anca Roman, oferă câteva sfaturi esenţiale celor care nu reuşesc să scape de această problemă dermatologică.

“În perioada rece, pielea se deshidratează foarte uşor ceea ce duce la descuamarea ei. O tendinţă este folosirea în exces a măştii cu argilă şi a loţiunilor ce conţin alcool în cazul persoanelor cu ten gras şi acneic. Trebuie evitat acest lucru. Este obligatorie folosirea protecţiei solare în cazul tuturor tipurilor de ten. În cazul tenului cu acnee activă, când temperaturile sunt scăzute, se pot accentua simptomele existente inducând senzaţii de mâncărime şi usturime, de aceea trebuie folosită cremă hidratantă pentru ten gras. Hidratarea este necesară şi pentru tenul gras, cât şi pentru cel mixt. Pentru tenul uscat, deoarece în această perioadă suferă de un deficit de lipide, este necesară crema nutritivă măcar de două ori pe zi. Exfolierea o recomand o dată pe săptămână“, a dezvăluit Anca Roman.

“Această perioadă este una potrivită pentru persoanele care doresc să folosească produse pentru depigmentare. Acidul glicolic este o substanţă bună pentru depigmentare. Se găseşte de obicei în două concentraţii: 6% şi 15%. Scăderile bruşte de temperatură pot duce la apariţia cuperozei (capilare sparte). Aşa că trebuie să evităm duşurile fierbinţi şi lungi. Tenul acneic pentru un rezultat final se tratează în paralel cu medicul dermatolog şi cosmetică”, a completat Anca Roman.