Life, Stiri

Cum poate femeia să schimbe comportamentul bărbatului

Iată cinci variante posibile de influenţare!

cuplu_sfatulparintilor_ro_freedigitalphotos_net_1_06904900

Barbatii se comporta altfel in prezenta unei femei, mai ales daca este atragatoare, chiar daca acesta nu a pus ochii pe ea pentru a o curta. Studiile demonstreaza faptul că o prezenta feminina influenteaza involuntar comportamentul masculin.

1. In prezenta femeilor, barbatii alearga mai usor

Daca in alte conditii nici nu s-ar fi gandit sa alege dupa autobuz, in prezenta unei femei barbatul se arata mult mai dispus de a face eforturi de orice fel, in speranta ca impresioneaza. Nu conteaza propriu-zis daca femeia respectiva este partenera lui, colega de munca sau vecina, ceea ce este mai important este nivelul de atractivitate al ei. Cu cat este mai sexi, cu atat el va fi mai dornic sa-si arate abilitatile. La aceasta concluzie a ajuns un grup de cercetatori care a rugat zece barbati sa alerge timp de 20 de minute, odata priviti doar de cercetatori, alta data priviti si de femei. Oamenii de stiinta au constatat ca atunci cand alergatorii stiau ca sunt observati de ochi feminini au depus mai mult efort si au alergat mai sustinut.

2. Barbatii isi asuma mai multe riscuri in prezenta femeilor

Un studiu efectuat la Universitatea din Liverpool a arata ca barbatii au tendinta sa traverseze ai des strazile pe rosu sau prin locuri nepermise atunci cand sunt priviti de reprezentantele sexului frumos. Practic, asumare unui numar mai mare de riscuri sau supunerea la un risc crescut este o forma de a se „dea cocosi”, a demonstrat cercetarea.

3. Barbatii sunt mai generosi in prezenta femeilor

Comportamentul financiar al femeii –  cati bani scoate din portofel – nu este influentat in niciunfel de prezenta unor barbati sau a unor femei foarte atragatoare. In cazul barbatilor, lucrurile se schimba, dupa cum arata un studiu publicat in revista de specialitate „British Journal of Psychology”. Oamenii de stiinta care au coordonat studiul au descoperit ca barbatii sunt mai generosi din punct de vedere financiar cand sunt in prezenta unei femei frumoase, fiind dispusi sa doneze chiar mai multi bani in scopuri caritabile. „Teoretic, o fapta buna savarsita in vazul unei feme este echivalentul uman al desfacerii cozii paunului pentru atragerea femelei”, spune profesorul Wendy de la Universitatea Sheffield.

4. Barbatii consuma mai multe calorii in prezenta femeilor

In mod constient  sau inconstient, barbatii mananca mai mult si mai bogat caloric in prezenta femeii, arata un studiu citat de ABC News. In timp ce barbatii consuma mai mult in prezenta femeilor, la randul lor, reprezentantele sexului frumos mananca mai putin cand sunt insotite la masa de un barbat.

5. Numarul de femei care roiesc in jurul unui barbat ii influenteaza modul in care isi gestioneaza finantele

Cu cat un barbat considera ca are mai multe optiuni in materie amoroasa, cu alte cuvinte, cu cat un barbat crede ca are mai multe femei care umbla dupa el si il doresc ca partener, cu atat el este mai precaut cu finantele lui si cu atat este mai predispus sa economiseasca. Cand un barbat se simte singur si fara optiuni amoroase in jurul lui, cu atat mai mult se va angaja la riscuri financiare, cheltuind mult si adunand datorii, a demonstrat un studiu efectuat la Universitatea din Minnesota (SUA).

 

blank