Actualitate

Cum o poate răpune Simona Halep pe Serena Williams, Pantera Neagră, în opinia lui CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre finala Simonei Halep cu Serena Williams, de la Cincinnati. Acesta a spus că tenismena româncă va trebui să joace la atac, la iniţiativă. El a spus că, deşi în general nu este optimist, are încredere în meciul Simonei Halep. „Cred că e un moment de graţie acum pentru Simona, cred că va juca un tenis extraordinar”, a spus jurnalistul.Simona Halep
 
„De la meci la meci, jocul Simonei a crescut. În această ediţie a US Open Series, Simo2323na a arătat ceva nou. Dacă până acum poseda un joc de apărare foarte bun, un raliu solid de pe fundul terenului, cu care îşi silea adversarele să greşească, acum ea a schimbat în mod fundamental lucrurile. Practică un joc defensiv agresiv, cu lovituri câştigătoare. A crescut numărul loviturilor câştigătoare pe care Simona le încearcă şi le reuşeşte. Ia iniţiativa, atacă, nu mai aşteaptă greşeala adversarei. Nu se mai teme de zona din apropierea fileului”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.
„Deci, cu stilul pe care l-aş numi „loveşte prima”, spre deosebire de stilul „ţine mingea” – de până acum-, Simona poate să se gândească la poziţia numărul unu mondială.
 
Cu celălalt, dacă ar fi avut numai acel mod de a juca, nu poate să se gândească la vârful ierarhiei. Este important, mai ales în faţa Serenei Williams, că poate recurge la acest joc mult mai ofensiv”, a mai spus jurnalistul.
„Poate să apeleze oricând şi la vechiul joc acolo unde este cazul, cum a fost azi-noapte cu Jankovici, care se bătea singură. Era într-o stare de nervi şi de frustrare cu care a venit deja de la cabină, care nu trebuia lăsată decât să se dezvolte”, a completat Cristian Tudor Popescu.
 
„Cu Serena Williams, diseara, nu există pas înapoi, cum a spus şi Simona. Va trebui să joace la atac, la iniţiativă. Să răspundă la lovitură decisivă cu lovitură decisivă, cu un joc de contre. Dacă va încerca vreun moment o defensivă „elastică” în faţa Serenei, după părerea mea, e pierdută. Este în cea mai bună stare pentru a juca cu Serena Williams. Şi fizic, şi psihic. Acum, Simona este aşezată în poziţia de adversară grea a liderei mondiale”, a precizat jurnalistul.
„Nu sunt optimist din fire, dar cred că e un moment de graţie acum pentru Simona, cred că va juca un tenis extraordinar”, a conchis Cristian Tudor Popescu.
blank
blank