Rigiditatea iesita din comun a regimului comunist din Coreea de Nord nu mai este un secret pentru nimeni. Desi turistii dornici sa vada lumea nu se inghesuie in zona, localnicii au gasit variante care sa-i tina conectati la tot ce este nou si modern. 
 
Notel
 
Costă doar 50 de dolari, poartă numele de Notel sau Notetel şi reuşeşte să fie cel mai atrăgător gadget disponibil în Coreea de Nord, ţara lui Kim Jong-Un. Fiind o ţară comunistă plina de constrangeri si cu un număr infim de libertăţi, în Coreea de Nord nu există internetul aşa cum îl cunoaştem noi.
 
Cum este usor de intuit, nici formele de divertisment nu sunt foarte diversificate. Cu toate acestea, în graniţele teritoriului asiatic, un player de filme a început să facă valuri. Poartă numele Notel sau Notetel costă doar 50 de dolari şi e de origine chineză. Cei de la Reuters au informaţii cum că aproximativ jumătate dintre nord-coreenii din mediul urban au în casă un Notel.
 
În viitor, se vehiculează că popularitatea sa va creşte şi mai mult datorită faptului că poate fi achiziţionat în magazine obişnuite, în timp ce până de curând era limitat la piaţa neagră. Player-ul poate fi folosit pentru rularea de seriale sud-coreene, filme străine, clipuri muzicale şi multe alte tipuri de conţinut interzis în Coreea de Nord. Similar estetic cu un DVD player portabil clasic, Notel integrează pe lângă suportul pentru DVD-uri, un amalgam de porturi USB, un cititor de SD-uri, tuner FM şi tuner TV.