Politic, Stiri, Ultima Ora

Cum a cheltuit “Mână lungă” banii cetăţenilor sectorului 3

Presa a făcut, recent, dezvăluiri despre intenţiile fostului viceprimar al sectorului 3 Victor Tărtăcuţă de a impune, în detrimentul liberalilor, candidatul la alegerile locale din 2016, dar şi ce avere impresionantă a acumulat acesta.

cum-a-cheltuit-mana-lunga-banii-cetatenilor-sectorului-3-288442

Vă prezăntăm câteva dintre contractele din banii sectorului 3 încheiate sub oblăduirea lui Tărtăcuţă, zis şi “Mână lungă”, care explică, poate, progresul financiar al acestuia.

Presa a făcut, recent, dezvăluiri despre intenţiile fostului viceprimar al sectorului 3 Victor Tărtăcuţă de a impune, în detrimentul liberalilor, candidatul la alegerile locale din 2016, dar şi ce avere impresionantă a acumulat acesta. Astăzi vă prezentăm doar câteva dintre contractele din banii sectorului 3 încheiate sub oblăduirea lui Tărtăcuţă, zis şi “Mână lungă”, care explică, poate, progresul financiar al acestuia. V-aţi întrebat vreodată cât a costat amplasarea unui stâlp metalic de iluminat de patru metri înălţime în perioada 2008-2012, în care “Mână lungă” era viceprimarul sectorului 3? “Doar” 6.200 de lei (vezi foto). La aceşti bani se adaugă şi 200 de lei pentru realizarea fundaţiei de beton. Contractul, în valoare totală de aproximativ un milion de lei, a cuprins nu mai puţin de 58 de astfel de stâlpi care au fost montaţi în Parcul “Al. I. Cuza” în perioada în care Tărtăcuţă se “ocupa” de bunăstarea sectorului 3.

New-Doc-5-(1)

Cişmea de 700 de euro Tot în Parcul “Al. I. Cuza”, un metru pătrat de tartan în vremea lui “Mână lungă” costa 2.200 de lei, iar o cişmea de fontă, menită a potoli setea celor care se plimbă prin parc, 3.200 de lei (n.r. – aproximativ 700 de euro la cursul de astăzi, foto). Tot în parcuri au fost amplasate mii de coşuri de gunoi la preţuri exorbitante (foto). Pare incredibil pentru un cetăţean care câştigă, în medie, 600 de euro pe lună că un coş de gunoi metalic a costat cât salariul său pentru o lună de muncă…

New-Doc-6

Reţeaua lui Tărtăcuţă e încă la butoane

Chiar dacă, în 2012, conducerea primăriei a fost schimbată, o parte a funcţionarilor care slujeau interesele lui “Mână lungă” au rămas pe poziţii, Tărtăcuţă având în prezent oameni infiltraţi (chiar rude ale sale) în aparatul executiv al primăriei, care au grijă mai mult de interesele lor de grup decât de cele ale comunităţii.

Soţia lui Tărtăcuţă, afaceri cu familia Prigoană

Relaţia dintre familiile Tărtăcuţă şi Prigoană pare să fi fost una strânsă dacă ne referim la afaceri. Prin 2005, soţia lui Tărtăcuţă, Cristina Pricop, se număra, alături de Silviu Prigoană, printre asociaţii Real Top Media TV. Ulterior, în firmă a fost cooptat şi fiul cel mare al lui Prigoană, Honorius. În 2010, soţia lui Tărtăcuţă a cedat părţile sociale pe care le deţinea în firmă unui alt fiu al lui Prigoană, Silvius, preţul tranzacţiei fiind de 50.000 de euro. Soţia lui “Mână lungă” a fost asociată şi la Taraf Media, alături de Silviu şi Honorius Prigoană. De asemenea, potrivit presei, în 2011, Honorius Prigoană devenise partener de afaceri cu soţia şi copiii lui Tărtăcuţă în firma Omnia Consult & Service. Toate aceste afaceri se desfăşurau în aceeaşi perioadă în care viceprimarul Tărtăcuţă semna toate actele adiţionale de prelungire a contractelor primăriei cu firma ROSAL, deţinută atunci de familia Prigoană.

Putem pune la dispoziţie Direcţiei Naţionale Anticorupţie toate documentele din care reiese acest jaf la drumul mare din banii publici prezentat astăzi. Invităm ca, începând de anul viitor, procurorii anticorupţie să fie receptivi la dezvăluirile pe care le vom publica, însoţite, bineînţeles, de documente. Atât organele abilitate, cât şi cetăţenii trebuie să afle despre tunurile date de oamenii fostului primar care se erijează acum în apărătorii sectorului. 2.200 de lei costa un metru pătrat de tartan când Victor Tărtăcuţă era viceprimar al sectorului 3.