Şase elevi din Craiova au construit în doar 48 de zile un robot care îi ajută pe pacienţii bolnavi de COVID-19. Robotul poate comunica cu pacientul, îi poate măsura pulsul și temperatura, dar îi poate aduce și medicamentele la pat!

Cei șase tineri inventatori învață la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova și au reușit să conceapă și să pună în funcțiune acest robot revoluționar în doar 48 de ore, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

„Acesta oferă consultații primare pacienților, diagnosticați cu Covid 19, le oferă sprijin și medicație primară și alertează camera de gardă în cazul în care starea lor se înrăutățește. Acest robot oferă date despre pacient și aparținătorilor, printrun website”, spun reprezentanții ISJ Dolj.

Elevii au conceput robotul în cadrul competiției PoliHack, un concurs de tradiție organizat de Universitatea Tehnică din Cluj.

Cu acest, craiovenii Vlad-Cristian Nedelcu, Mihnea Stamatie, Dominic Staicu, Rareș Dafina, Adrian Ioana, Tania Vînturiș au fost premiați, clasându-se pe locul al doilea la nivel național.

„Am aflat destul de târziu de concurs, dar ne-am mobilizat şi am creat robotul în 48 de ore. Ne-am gândit că putem ajuta cadrele medicale. Mai exact, proiectul nostru a fost format dintr-un pachet de servicii destinat spitalelor care se luptă cu COVID-19, având două elemente principale: un robot care ajută la interacțiunea cu paciențîi de la distanță și un website care permite accesarea datelor pacientului în timp real”, a declarat Vlad Nedelcu, unul dintre elevi.


Citeste si...
Vedeta postului TV Antena 1 Dan Negru: Atac la ţărani care au furat lucruri din maşina grav avariată de Răzvan Ciobanu