18 ambarcațiuni
International

Cum arată cele 18 ambarcațiuni de război primite de Ucraina din SUA. Ținta: armata lui Putin

Ucraina primește din partea SUA 18 ambarcațiuni de război ca parte a unui ajutor financiar în valoare de 450 de milioane de dolari. Acestea sunt în mare măsură folosite pentru a permite Ucrainei să-și mențină controlul asupra căilor fluviale.

Pentagonul a oferit vineri mai multe detalii despre cele 18 ambarcațiuni care se îndreaptă spre Ucraina, ca parte a celui mai recent ajutor, în valoare de 450 de milioane de dolari, din armele SUA furnizate acelei ucrainenilor aflați în conflict.

În listă sunt incluse două bărci de patrulare, Small Unit Riverine Craft (SURC), 10 bărci de patrulare din clasa Sea Ark Dauntless și șase bărci de patrulare de luptă maritimă.

„Acestea sunt în mare măsură pentru a proteja căile fluviale și pentru a permite Ucrainei să-și mențină controlul asupra căilor fluviale”, a declarat un oficial înalt al apărării americane reporterilor vineri dimineață. „Pot fi folosite și în zonele apropiate de coastă.”

Ambarcațiunile fluviale unități mici pot transporta echipe de infanterie de până la 13 trupe pentru a sprijini operațiunile pe căile navigabile interioare, precum și într-o varietate de condiții pe mare deschisă, potrivit GlobalSecurity.org.

Potrivit the drive.com, acest tip de vas este descris ca fiind „extrem de robust, cu design al consolei centrale și este alimentat de motoare gemene Yanmar de 440 CP și jeturi de apă. Sunt înarmate, blindate și au fost proiectate pentru a transporta 20 de persoane și încărcătură suplimentară.

Actuala sa forță fluvială, numită Escadrila Navală a Ucrainei Dnipro, este formată în mare parte din nave de pescuit și de agrement transformate, spune Andrii Ryzhenko, un căpitan retras al Marinei ucrainene și fost membru al statului major al acestei națiuni, pentru The War Zone.