Despre românce se spune că sunt printre cele mai frumoase femei din lume. Înzestrate de mama natură sunt, așadar, profitând de acest context, ar trebui să denote și bun gust în materie de stil. La capitolul vestimentar rochiile de seară sunt considerate apogeul frumuseții, al expresivității de stil și feminitate.

Atenție, însă, când asocierea ținutelor de tip rochii de seara se face cu superlativul, se prea poate că rezultatul să nu fie cel scontat.

Cum alegi o rochie de seară

Multe dintre femei nu sunt pragmatice, deci nu merg pe sistemul de schemă atunci când sunt în căutarea unui articol vestimentar. Cu toate acestea, sunt aspecte ce se impun, de care ar trebui să se țină cont. Iată-le, în splendoarea lor.

Tip de eveniment, locație

Dress code-ul se specifică de regulă în invitația lansată la eveniment. Este implicit sugerată, dacă nu menționată. Așadar, va fi de la sine înțeles că la o nuntă elegantă trebuie să fie asociată ținutei, dacă locația este de tip restaurant impunător, ball room. De asemenea, un stil mai relaxat se adoptă la nunțile de tip garden sau cele intime, în familie, cele pe plajă, etc.

Raportarea la tipul de eveniment și la locația acestuia determină și cât de sofisticată se permite ca rochia de seară să fie.

Sezon

Desigur că vara nu porți blană, cum iarnă nu porți cele mai subțiri și transparente sau decupate rochii. În funcție de sezon, se va recrea o altă notă de referință pentru tipul de vestimentație ales. Există voci care spun că în fond, rochia în sine nu depinde musai de vreme, întrucât evenimentele au loc în interior, ori deasupra poți purta o haina groasă dacă este cazul, una subțire în caz contrar. Cu toate acestea, sunt unele materiale ce se pretează a fi purtate numai în sezoane limitate.

Catifeaua – este material de o textură ușor lucioasă, elegantă fără doar și poate. Însă nu porți vara catifea, întrucât adaugă un plus de căldură. De asemenea, materialele fluide sunt indicate vara și nu iarna.

Înălțime și siluetă

Poate să îți placă o rochie de seară, însă când o porți tu să nu aibă acea strălucire pe care o vedeai în vitrină. Nu, nu se referă (numai) la lumina potrivit pusă pe articolul vestimentar în cauză, ci la silueta purtătoarei. Sunt tipuri de croi, linii și culori care ți se potrivesc sau dimpotrivă, scot în evidență ce nu ar trebui.

Sunt rochii ce pot părea banale sau tocmai simplitatea lor să te scoată în evidență prin liniile corpului. Ce alegi trebuie să se vadă bine în oglindă.

Proba practică este revelatoare. Există mitul conform căreia o femeie minionă nu ar trebui să poarte o rochie de seară lungă, pentru a nu părea mai mică de înălțime decât este. Fals. Cu anumite artificii de croi și design, chiar și o minionă poate arăta spectaculos într-o rochie de seară lungă.

Dar nu trebuie să fie numai lungă. Acesta este un alt tipar clasic al multor dintre femei – rochia de seară este doar lungă. Dacă îți îndrepți atenția spre colecția de rochii de seară de la Naami vei descoperi opțiuni la fel de stilate și interesante și în variante de lungimi medii sau scurte.

Încearcă rochia cu tulle, jucăușă și cu spatele gol. Lollipop are talia simplă, fustă scurtă, cu o linie adâncă la decolteu. Un roz plăcut învăluie purtătoarea într-o alură de eleganţă ludică. Sau Ducky, un stil de rochie din aceeași colecție de la Naami; dantelă aurie, mânecă de tip fluture și corsetul ce definește atât de bine formele feminine, un sweetheart style ca tipar, sunt ingredientele necesare pentru a defini acest look ca fiind deosebit. Te vei indragost iremediabil de ea!

 

La polul opus, cel de rochii lungi, Naami propune linii mulate, un croi de tip trompetă, cu accent pe silueta în totalitate. Un aer aparte este oferit de decupaje surprinzătoare, fie la partea din spate, fie la talie, în laterală. Un alt joc de linii este asimetria – rochia cu o singură mânecă, New Long Black spre exemplu – intrigă de la prima vedere.

Rochiile de seară sunt poate printre cele mai provocatoare misiuni. Pentru că lansează practic un test estetic, de a alege ceva potrivit, expresiv, elegant și în pas cu trendurile, potrivit unei anume tip de siluetă. Cu multe pretenții, însă rezultatul va fi pe măsură – uluitor.