Politic, Stiri

Cum a ajuns Adrian Sobaru cunoscut

Adrian Sobaru a devenit cunoscut, în 2010, electrician, la acel moment la TVR, când s-a aruncat în cap de la balconul sălii de plen a Parlamentului, într-o tentativă de sinucidere, în semn de protest. Mai mulţi politicieni, printre care şi Victor Ponta, au fost alături de el după incident şi l-au susţinut în declaraţii, Ponta precizând, în 2011, că gestul lui Sobaru a fost momentul decisiv care a dus la constituirea USL.

adrian_sobaru_nasii_83860200

La şedinţa Camerelor Parlamentului, din 23 decembrie 2010, angajatul TVR Adrian Sobaru, 40 de ani, s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaţilor, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură pe tema tema legii-cadru a salarizării, acesta strigând: „Boc, aţi luat drepturile copiilor”, informează Mediafax. Sobaru a căzut atunci de la o distanţă de cinci metri, peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. Acesta purta un tricou pe care scria „Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA”. Sobaru era nemulţumit că, în urma măsurilor de austeritate, luate de Guvern, i-au fost retrase unele drepturi pe care le primea pentru unul dintre copiii săi.

La începutul lunii ianuarie, 2011, Adrian Sobar a fost externat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Poliţiştii Secţiei 17 din Capitală au anchetat şi finalizat dosarul deschis, în urma incidentului din decembrie 2010 din Parlament, anchetatorii propunând neînceperea urmăririi penale faţă de TVR. Câteva luni mai târziu, Sobaru declara că regretă că şi-a speriat familia, dar că se bucură că a scăpat cu bine în urma incidentului.

Adrian Sobaru a repărut public în 2011, un an mai târziu, când a participat la un miting organizat de sindicalişti.

„Avem nevoie de o speranţă pentru noi, pentru copiii noştri, fiecare om este important”, era mesajul pe care Sobaru îl transmitea, atunci, sindicaliştilor.

Un an mai târziu, în 2012, Sobaru anunţa că dorește să candideze pentru un loc de deputat, în colegiul 5 din București, cu sloganul „Și chiar îmi pasă!”.

blank