Business

Cum ai grijă de siguranța angajaților tăi la locul de muncă

Majoritatea domeniilor de activitate sunt definite printr-o gamă specifică de riscuri profesionale care trebuie eliminate prin măsuri și acțiuni adaptate. Aceste lucru este reglementat prin lege, ceea ce înseamnă că fiecare companie are obligația de a asigura angajaților săi cele mai bune și sigure condiții de lucru ținând cont de reguli și standarde adoptate la nivel național și european. Apelează la servicii SSM oferite de Outstand și combate orice pericol care amenință activitatea pe care o desfășori!

Definește categoriile de riscuri specifice

Primul pas pentru a putea asigura protecție și siguranță sporite este să identifice pericolele aferente fiecărui departament de activitate. De la riscul de accidentare, îmbolnăvire sau vătămare în orice formă, toate acestea trebuie analizate și categorizate în funcție de modalitatea de soluționare. Abia în momentul în care cunoști care sunt factorii ce pot afecta bunăstarea angajaților poți stabili și implementa măsuri eficiente de combaterea a acestora pentru a crea un mediu de lucru sigur.

Echiparea corespunzătoare a spațiilor de lucru

Un alt aspect obligatoriu pe care angajatorii trebuie să îl integrează încă din prima zi este dotarea specifică a fiecărui banc de lucru, a sălilor și a clădirii per ansamblu pentru a eficientiza procedurile de apărare împotriva pericolelor, dar și pentru a ajuta angajații să lucreze în condiții optime. De la echipamente de protecție individuale alese în funcție de tipul de activitate desfășurat, la extinctoare de incendiu, hamuri, centuri de siguranță, panouri de protecție și alte elemente specifice activității derulate.

 

În egală măsură, este obligatoriu ca fiecare angajat să lucreze într-un mediu de lucru sănătos, fără emisii sau radiații periculoase, aer poluat, bacterii și virusuri care pot amenința sănătatea sau chiar viața acestuia. Respectarea acestor condiții de lucru care sunt verificate prin controale ANPC, iar orice abatere poate fi sancționată cu amenzi ridicate, dar și cu riscul de suspendare a activității pe o perioadă nedeterminată.

Informarea și instruirea personalului

Dincolo de măsurile fizice care se iau pentru a menține siguranța la nivel înalt în cadrul companiei, este esențial ca întreg personalul să fie instruit cu privire la responsabilitatea pe care o are în caz de urgență pentru ca, lucrând împreună, să îndepărteze mai repede și ușor pericolul, înainte să se înregistreze daune de orice tip.

Citește și  Homeland Social Network, disponibilă la nivel mondial: fără profilare, fără urmărire, fără cenzură abuzivă

 

La momentul angajării, dar și la intervale de timp prestabilite, fiecare angajat trebuie să parcurgă o sesiune de informare și instruire pentru a asimila toate cunoștințele și abilitățile de care are nevoie pentru a acționa prompt atunci când situația o cere. Aceste sesiuni pot fi realizate atât individual, cât și în grup, și trebuie susținute de o autoritate în domeniu care poate atesta nivelul de pregătire al fiecăruia.

Colaborează cu o firmă SSM pentru a eficientiza aceste măsuri

Securitatea și Sănătatea în Muncă este un domeniu obligatoriu pentru orice firmă activă care are angajați și este catalogată prin lege ca fiind cea mai importantă responsabilitate pe care un angajator trebuie să o aibă în raport cu afacerea sa.

 

Reglementările se schimbă frecvent pentru a asigura un nivel de siguranță cât mai înalt, ceea ce crește riscul de nerespectare prin omisiune, lucru care poate fi evitat dacă alegi să colaborezi cu specialiști SSM. Scapi grija de a evalua riscuri și a implementa măsuri adaptate, ai garanția documentației la zi și personalul va fi pregătit în permanență în așa fel încât să te asiguri că totul este în condiții optime în momentul în care se desfășoară un control al organelor specializate, evitând atât sancțiunile, cât și daunele pe care o situație de urgentă gestionată incorect le-ar putea determina.

 

Menține siguranța în cadrul companiei tale cu ajutorul serviciilor de Securitate și Sănătate în Muncă.

 

blank