Mark Zuckerberg a sărbătorit Ziua Națională a Statelor Unite alături de familia sa, la surf. Într-un clip postat pe conturile sale de social media, CEO-ul Facebook apare pe o placă electrică, fluturând steagul Americii printre valuri, iar filmarea a atras și o serie de critici și ironii din partea internauților: „L-am văzut eu, acum trebuie să îl vedeți și voi. Îmi pare rău”, apare într-un tweet devenit viral.

Zuckerberg apare în filmare în timp ce flutură steagul american pe placa de surf, în timp ce pe fundal se aude imnul statului Virginia de Vest, „Take me Home, Country Roads”.

CEO-ul Facebook pare să fie la bordul unei plăci de surf electrice produse de Lift Foils, ce costă 12.000 de dolari. Cofondatorul acestei companii a dezvăluit anterior pentru Business Insider că Zuckerberg deține mai multe plăci de acest fel.

Celebrarea patriotică a lui Zuckerberg vine la o săptămână după ce un judecător american a respins plângerea de practici anticoncurențiale formulată de Comisia pentru Concurență a SUA împotriva Facebook în luna decembrie a anului trecut.

Însă nu toată lumea a fost încântată de videoclipul lui Zuckerberg, motiv pentru care a atras o serie de critici și ironii din partea internauților.

„L-am văzut eu, acuma trebuie să îl vedeți și voi. Îmi pare rău. Nu eu am făcut regulile”, a notat un utilizator într-o postare pe Twitter care s-a viralizat.

Alții au glumit că „Zuckerberg ar fi reușit să unească stânga și dreapta în America: însă nu în felul în care a intenționat”.

Un alt utilizator a comentat pe Facebook că Zuckerberg ar trebui să adauge data viitoare „un cheesburger și/sau artificii în asta (videoclip) pentru a fi ‘FULL AMERICA’”.