Altă poveste a lui Ruslan Marmazov, ex-ofițer de presă la Șahtior, despre Mircea Lucescu și cum reacționează antrenorul în situațiile-limită.

„Într-un cantonament din Spania, jucătorii se plictisiseră și au chemat prostituate la hotel”, le-a spus fostul oficial al clubului din Donețk jurnaliștilor ucraineni.

„Cumva, Mircea Lucescu a aflat despre planul lor. Noaptea, au sosit «invitatele» la hotel și, exact când jucătorii se așteptau mai puțin, a apărut Lucescu în hol. Toți au fost surprinși, uluiți. Mircea le-a zis: «Băieți, plătiți fetele și duceți-vă la culcare!»”.

Cum a reacționat Lucescu, când un jucător a aruncat cu o sticlă de plastic spre el
Un martor dezvăluie după mult timp un incident din vestiarul lui Șahtior, cu Douglas Costa (30 de ani) în rol negativ, și reacția lui Mircea Lucescu, care nu l-a pedepsit pe jucătorul brazilian, asumându-și vina pentru ce s-a întâmplat.

Ruslan Marmazov, fost ofițer de presă al lui Șahtior, a povestit o întâmplare cu Mircea Lucescu în prim-plan, un exemplu pentru cum ar trebui să reacționeze un tehnician în momente încinse.

„Jucaserăm cu Zenit în Ligă, iar Mircea era supărat pe toți. Urla în vestiar, toți stăteau tăcuți, numai Douglas Costa era pus pe glume, ca un copil. Lucescu l-a observat: «Îți arde de glume? Toți am arătat ca niște idioți, ți se pare amuzant?»”, și-a amintit Marmazov în presa ucraineană.

Acesta a dezvăluit că „din senin, Costa a aruncat un mic PET spre antrenor. Cum a procedat Lucescu? A doua zi a spus: «M-am gândit mult la ce s-a întâmplat. Am realizat că eu am greșit. Eu sunt mai în vârstă, mai înțelept. Cum s-a ajuns la această situație? Douglas e un copil»”