Life, Stiri

Culoarea limbii îţi trădează starea de sănătate

Pielea albă şi coatele galbene, de asemenea spun cum stai cu organismul

ce_spune_culoarea_limbii

Organismul îți poate oferi informații esențiale despre starea ta de sănătate cu ajutorul culorilor. Iată un scurt ghid cromatic de sănătate:

Limba roșie

Dacă limba capătă o culoare roșu-aprins (schimbarea de culoare este discretă, însă observabilă), ar putea fi un semn că ai un deficit de vitamina B12. Vitamina B12 este esențială în procesul de formare a celulelor roșii care transportă oxigen în organism și joacă un rol important în funcționarea creierului. Chiar dacă cercetătorii nu înțeleg exact de ce deficitul de vitamina B12 afectează culoarea limbii, există riscul de a ajunge în timp să suferi de afecțiuni neurologice dacă nivelurile din organism de vitamina B12 rămân scăzute pentru mult timp.

Cum te poți proteja – Carnea și produsele lactate sunt bogate în vitamina B12, așa că dacă ești vegetariană sau vegană, ai putea să ai probleme în a-ți asigura necesarul zilnic de vitamina B12. În acest caz, încearcă să consumi la micul dejun cereale îmbogățite cu vitamine și cereale.

Coate, genunchi, mâini și picioare galbene

Apariția unor protuberanțe galbene și galbene pe suprafața corpului, în special pe coate, genunchi, mâini și picioare, poate indica un nivel periculos de înalt al colesterolului, ce crește riscul apariției unor afecțiuni cardiovasculare.

Aceste protuberanțe galbene, care nu dor și au dimensiuni variabile, sunt de fapt depozite de grăsime create sub piele atunci când în sânge există un nivel foarte ridicat de lipide (ca urmare a unei predispoziții genetice sau a unei diete bogate în grăsimi).

Pielea albă

Când celulele care produc pigmenți mor, oamenii rămân cu pete albe care au aceeași textură ca restul pielii, însă sunt lipsite de melanină. Este vorba de afecțiunea vitiligo, ale cărei simptome sunt cele mai vizibile acolo unde pielea este mai colorată – mâini, picioare, brațe, față, buze.

Cercetătorii cred că afecțiunea vitiligo esre rezultatul unei boli autoimune care determină organismul să-și atace din greșeală propriile celule. Vitiligo a fost asociată cu afecțiuni ale glandei tiroide și cu boala Addison.

Cum să te protejezi – Din nefericire, în prezent nu există nicio cale de a preveni apariția bolilor autoimune, însă este posibil să îți tratezi petele albe, într-o oarecare măsură, cu creme corticosteroide, care au posibilitatea de a înapoia pigmentația într-un anumit grad. Persoanele care suferă de vitiligo trebuie să se protejeze foarte bine de razele soarelui pentru că, în lipsa melaninei, pielea poate suferi arsuri mult mai ușor. Folosește o cremă de protecție solară cu factor de protecție de cel puțin 30!

 

blank