Medical

Cu sport, șoarecii obezi de sex masculin au devenit atletici și sănătoși. Nu și șoricioaicele

Un studiu efectuat de Universitatea din Aberdeen susține că hormonii responsabili de reglarea apetitului și de consumul de energie funcționează diferit la bărbați față de femei și face procesul de slăbire mult mai dificil la femei.

Cercetătorii au folosit șoareci ca să examineze cum diferă creșterea în greutate între sexe în funcție de activitatea fizică și de consumul de energie. Au reușit să-i transforme pe șoarecii obezi de sex masculin în niște specimene atletice și sănătoase. Această transformare nu a avut loc și în cazul șoarecilor de sex feminin.

Conform studiului, acest lucru s-ar putea datora neuronilor din creier responsabili de controlarea apetitului, creșterea consumului de energie și încurajarea mișcării. Cercetătorii au descoperit că șoarecii-femele au doar hormonii care reglează apetitul, așa că le e mult mai greu să slăbească.

Profesoara Lora, cea care a dirijat studiul, a zis: „Am descoperit că partea creierului care influențează semnificativ felul în care folosim caloriile pe care le ingerăm e construită altfel la femei față de bărbați.”

Acesta ar putea fi motivul pentru care anumite medicamente de slăbit precum lorcaserin, care vizează substanțele din creier asociate cu apetitul, nu au un impact prea mare la femei.

Heisler spune că aceste descoperiri ar putea avea implicații mari asupra medicamentelor pentru combaterea obezității, care în prezent ignoră sexul individului.

Deși rata mai mare a obezității la femeile de pe Glob poate fi asociată și cu factori sociali precum câștigul financiar sau accesul la mâncare sănătoasă, cercetările oferă totuși un nou mod de abordare a crizei obezității, informează vice.com

blank