Actualitate, Stiri

Cu repetiţie! Gigi Becali nu e capabil să convingă instanţa că are nevoie de o întrerupere de trei luni a executării pedepsei

Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, recursul formulat de Gigi Becali faţă de hotărârea Tribunalului Capitalei prin care acestuia nu i-a fost admisă cererea de întrerupere pentru trei luni a executării pedepsei.

Gigi BecaliRecursul a fost respins ca nefondat, decizia Curţii de Apel fiind definitivă. Avocaţii finanţatorului Stelei au arătat că Becali trebuie eliberat pentru a putea rezolva problemele stringente ale echipei de fotbal Steaua Bucureşti, dar şi ale firmelor sale, una dintre ele fiind obiectiv de interes militar, respectiv Uzina Mecanică de la Drăgăşani.

Aceştia au depus mai multe documente care, în opinia lor, atestă necesitate lăsării în libertate pentru trei luni a lui Gigi Becali. Printre aceste documente se numără o adresă a Clubului Steaua prin care se atestă că Becali este preşedinte onorific, solicitările mai multor jucători ai echipei de a rediscuta contractele cu finanţatorul, precum şi documente care prezintă situaţia economico-financiară a firmelor la care este acţionar majoritar.

Procurorul de şedinţă s-a opus acestor probe, dar instanţa le-a admis, iar în continuare avocaţii au arătat că, în opinia lor, este imperios necesară lăsarea în libertate, pentru trei luni, a lui Gigi Becali.

Avocaţii au arătat că echipa de fotbal Steaua Bucureşti s-ar putea destrăma în mai puţin de şase luni, întrucât jucătorii valoroşi sunt din ce în ce mai ofertaţi de cluburile din străinătate, iar imposibilitatea lui Gigi Becali de a negocia contractele cu ei în mod direct va duce într-un final la plecarea acestora către alte echipe.

Recursul formulat de Gigi Becali în cazul hotărârii prin care i-a fost respinsă cererea de întrerupere a executării pedepsei trebuia să se judece în 31 iulie, însă magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amânat discuţiile pentru 14 august, după ce avocaţii finanţatorului FC Steaua, Pavel Abraham, Paula Iacob şi Daniel Ionaşcu, au cerut timp pentru a studia dosarul şi a depune probe.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul “Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Gigi Becali şi-a pierdut mandatul de deputat în Parlamentul României în urma condamnării sale definitive.