Social

Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2023. Alina Gorghiu, acuzații pentru PSD: Nu vor să crească, în realitate, pensiile

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat că PNL va crește pensiile românilor de la 1 ianuarie 2023. Ea a explicat și de ce PSD este împotriva acestui lucru.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat, în timpul unei conferințe de presă susținută la organizația PNL Argeș, că pensiile românilor vor crește de la 1 ianuarie 2023, chiar dacă PSD este împotrivă.

„Partidul Național Liberal, cu premier liberal, așa cum a spus și președintele Iohannis, de la 1 ianuarie 2023, va crește pensiile românilor cât să acopere rata inflației. Vom merge spre această creștere cu 15 procente, indiferent de discursurile auzite acum. Inversarea punctului de pensie și mărirea pensiei trebuie făcută pentru toți pensionarii, pentru că pensiile în România sunt mici. Vorbim de cele pe contributivitate, care sunt mici și foarte mici. Când mai auziți despre majorări diferențiate, să știți de la mine, nu vrea acea persoană să crească în realitate pensiile, pentru că orice majorare diferențiată este neconstituțională”, a declarat Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu, acuzații pentru PSD: Nu vor să crească, în realitate, pensiile

Tensiuni între PNL și PSD pe tema pensiilor

În timp ce PNL anunță, majorarea pensiilor, Ministrul Muncii, Marius Budăi, acuză „politicieni de dreapta”, despre care spune că „licitează cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri”, el referindu-se la declaraţiile privind procentul cu care ar trebui majorate pensiile, de anul viitor.

„În acest an, când am fost delegat de Marcel Ciolacu să prezint viziunea PSD-iştilor pentru a veni în sprijinul oamenilor, spuneau că nu se pot majora pensiile cu 10% şi că „Demisia, Budăi”! Acum licitează. Acum licitează cu ce? Cu sărăcia oamenilor, cu nevoile părinţilor şi bunicilor noştri, cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri şi parcă ar fi – unii din ei sunt în opoziţie, alţii sunt la putere – parcă ar fi vrut ei să dea mai mult, dar nu vin cu soluţii”, afirmă Budăi.

„Noi, PSD suntem cei care, de fiecare dată când am fost la guvernare, am avut un pact cu cetăţenii României. Mai important este că l-am şi respectat. Mă încearcă o tristeţe enormă când văd politicieni de dreapta, indiferent de partidul din care provin, care în anul 2021, adică în anul în care România şi globul nu era traversat de aceste crize profunde (…) se chinuiau anul trecut, cheltuiau toată energia lor, de dimineaţa până seara, să ne spună cum nu se poate: cum nu se pot mări alocaţiile copiilor, cum nu se poate şi nu trebuie să mărim salariul minim, cum nu se poate să majorăm pensiile. Dar se puteau achiziţiona atunci izolete la preţuri enorme, ne spune domnul profesor Rafila de vaccinuri de miliarde de euro pe care acum România trebuie să le arunce. Alea se puteau face, dar pensii, salarii, alocaţii, sprijin pentru mediul de afaceri, nu se putea face”, a afirmat Marius Budăi sâmbătă după amiază, în discursul ţinut în cadrul conferinţei de alegeri a PSD Vrancea.