Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că victoria americancei Amanda Anisimova „nu este una de conjuctură”, întrucât adolescenta are „un bagaj tehnic mai bun ca al Simonei”. „Pe Simona a învins-o alt tenis. Cei 10 ani se văd, nu atât în condiția fizică, ci în felul în care joacă tenis Anisimova, față de Halep care a învățat tenis cu un decalaj de 10 ani”, a explicat gazetarul.

„A fost un meci care are toate șansele să se dovedească istoric pentru nașterea acestei autentice stele a tenisului mondial, Amanda Anisimova. Nu e o situație comparabilă cu finala pierdută în fața lui Ostapenko, în 2017. Anisimova nu e Ostapenko. La 17 ani, este cea mai talentată și de perspectivă jucătoare pe care am văzut-o în ultimii ani.

Pe Simona a învins-o alt tenis. Cei 10 ani se văd, nu atât în condiția fizică, e vorba și de felul în care joacă tenis Anisimova, față de Halep, care a învățat tenis cu un decalaj de 10 ani. Ați văzut ce unghiuri deschide Anisimova, din ce poziții face lovitura decisivă, poziții care nu sunt în general accesibile tenisului așa cum l-a învățat și l-a construit Simona, de-a lungul anilor.

Așa se întâmplă în tenis la un număr de ani. La un număr de ani, se urcă la un nivel superior. Anisimova are un bagaj tehnic mai bun, mai ridicat ca al Simonei. A apărut Vondrousova, în vârstă de 19 ani, cu un bagaj tehnic impresionant. Ambele jucătoare, atât Vondrousova, cât și Anisimova posedă un joc impecabil atât pe rever, cât și pe forehand, știu să vină la fileu, știu să pună scurtă, știu să rezolve o contra scurtă”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

„Simona are 28 de ani. Ea a reușit performanțe excepționale pentru tenisul românesc cu un anume stil de joc: de pe fundul terenului, cu o foarte bună deplasare, cu stânga-dreapta și prin crearea greșelii adversarei. Acum e foarte greu pentru Simona să asimileze niște arme, fără de care nu o văd făcând față acestei noi generații de jucătoare. (…) Dacă Simona nu încearcă să modifice, să îmbunătățească jocul din punct de vedere tehnic, ceea ce să-i permită și niște tactici corespunzătoare. Ea a știut ce trebuie să joace azi, din punct de vedere tactic, însă ea a fost depășită tehnic de către adversara ei. (…) E alt tenis. (…) A fost și o problemă de psihic. Simona nu a mai avut montajul psihic extraordinar de anul trecut, acel temperament de luptătoare până la capăt pe care l-a arătat în finala cu Muguruza și Sloane Stevens. A fost mult mai moale psihic, spre deosebire de adversara ei, care îmi amintește de Martina Hingins, Steffi Graf”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Legat de cine ar putea câștiga turneul French Open de anul acesta, gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus că atât Anisimova, cât și Vondrousova pot să câștige.

Simona Halep, locul 3 WTA, deţinătoarea trofeului şi de alte două ori finalistă, a fost eliminată în sferturile de finală ale French Open, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 6-4, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA. Simona Halep va coborî pe locul 8 WTA, după ce nu şi-a apărat titlul de anul trecut.