Actualitate, Featured

CSM va audia candidații la șefia Parchetului General, DIICOT și DNA

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pentru Gabriela Scutea şi Giorgiana Elena Hosu, propuse la conducerea Parchetului General, respectiv în funcţia de procuror-şef al DIICOT.

În schimb, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, marți, numirea lui Crin Nicu Bologa în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

″În data de 11 februarie 2020, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma derulării interviurilor programate, a avizat propunerile ministrului justiţiei de numire în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, astfel:

– doamna Gabriela Scutea pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – aviz negativ;

– domnul Crin Nicu Bologa pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – aviz pozitiv;

– doamna Giorgiana Elena Hosu pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – aviz negativ”, a transmis CSM.

Avizul CSM este consultativ.

Avizele vor fi transmise către Ministerul Justiţiei. Ulterior obţinerii avizului CSM, ministrul Justiţiei înaintează propunerile Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţiile de conducere.

“Am ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă şi experienţă. M-am ferit de experimente, pentru că situţia în care se află Ministerul Public nu permite experimente”, a declarat ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, la momentul anunţării candidaturilor.

 

blank