Mai mulţi purceluşi au fost ucişi în cadrul unei simulări şi testări a scaunelor auto pentru copii, condusă de cercetori chinezi.

Grupurile care militează pentru protecţia animalelor au reacţionat de îndată ce videoclipul în care sunt surprinse momentele îngrozitoare din cadrul testelor a fost publicat.

Întrun videoclip se poate observa cum 10 purceluşi sunt puşi în scaune auto pentru copii în cadrul unei simulării cu viteză mare.
În urma acesteia, 7 din ei au murit din cauza rănilor grave survenite în timpul testării.

Înaintea simulării animalele nu au primit nici apă, nici mâncare şi în timpul acesteia au suferit sângerări, vânătăi şi chinuri groaznice.

Înainte de 1990, în Statele Unite ale Americii se foloseau purceluşi şi alte animale în cadrul acestui tip de testare, însă ulterior companiile au renunţat la aceasta tortură făcută necuvântătoarelor.

„E absolut îngrozitor faptul că animale atât de sensibile şi inteligente precum purceluşii au făcut parte într-o asemenea testare făcută în China, în care se lovesc de pereţi cu o viteză foarte mare”, a declarat un reprezentant al PETA pentru publicaţia Blind.
Însă cercetătorii şi-ar fi justificat faptele menţionând că purceluşii au structura anatomică asemănătoare cu cea a copiilor.

Aceştia au explicat în International Journal of Crashworthiness că purceluşii erau meniţi „să imite copiii” în vârstă de 6 ani.
În cadrul experimentului, 15 purceluşi au fost legaţi cu diferite tipuri de centuri de siguranţă şi supuşi unui test de viteză, aproximativ 50 de km/h.

Se pare că totuşi purceluşilor li se administrase un fel de anestezic care să îi calmeze.
Compania respectivă a recunoscut faptul că în ultimii 10 ani au folosit în astfel de testărişi experimente animale precum: câini, iepuri, purceluşi, şoareci etc.