Criza migranțilo
International

Criza migranților este o acțiune de „război hibrid” împotriva UE?

Criza migranților este o acțiune de „război hibrid” împotriva UE, consideră premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Aducerea migranților la frontiera UE, cu complicitatea autorităților din Belarus, este o acțiune organizată pentru a destabiliza Uniunea Europeană, avertizează premierul Poloniei. „Astăzi ținta este Polonia dar mâine ar putea fi Germania, Belgia sau Spania”, avertizează Morawiecki.

Șeful guvernului de la Varșovia, Mateusz Morawiecki, consideră că principalul vinovat pentru această criză este președintele statului Belarus, Aleksandr Lukaşenko. Premierul Morawiecki a exprimat acest punct de vedere într-un mesaj postat, duminică, 21 noiembrie, pe twitter și pe youtube.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a oferit să medieze criza migranților

Șeful guvernului de la Varșovia subliniază că Polonia nu va ceda presiunilor și va continua să protejeze frontiera UE și a NATO, aceste organizații fiind considerate „casa noastră comună”. Pe de altă parte, premierul Poloniei subliniază că „Polonia, Lituania, Letonia și Estonia au nevoie de solidaritate și de sprijin”.

Uniunea Europeană a decis o serie de sancțiuni împotriva statului Belarus, în contextul acestei Criza migranților. Pe de altă parte, președintele Lukaşenko era deja supus sancțiunilor internaționale pentru reprimarea demonstrațiilor pro – democrație din Belarus.

Acum câteva zile, președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a oferit să medieze criza dintre Belarus și UE. După cum se știe, Putin este cel mai puternic susținător al liderului de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko.