Criza climatică
Actualitate

Criza climatică reprezintă cel mai mare risc pentru persoanele cu boli respiratorii, spun experții

Criza climatică ar putea prezenta cele mai mari riscuri pentru persoanele cu boli respiratorii, temperaturile ridicate și schimbarea modelelor meteorologice exacerbând problemele de sănătate pulmonară, au declarat experții.

Poluarea atmosferică a ucis 6,7 milioane de persoane la nivel mondial în 2019 și 373.000 în Europa

Criza climatică ar putea prezenta cele mai mari riscuri pentru persoanele cu boli respiratorii costată experții în probleme respiratorii au solicitat UE să reducă limitele de reglementare pentru poluarea aerului, în conformitate cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Într-un editorial publicat în European Respiratory Journal, aceștia au declarat: „Trebuie să facem tot ce putem pentru a ajuta la ameliorarea suferinței pacienților.”

Aceștia au adăugat că impactul urgenței climatice și al sănătății umane a devenit interconectat și este acum „ireversibil”. O creștere a cantității de polen și a altor alergeni, precum și a incendiilor de pădure, a furtunilor de praf și a traficului bazat pe combustibili fosili, toate acestea agravează afecțiunile respiratorii existente sau pot crea altele noi, au scris autorii.

Se estimează că poluarea atmosferică a ucis 6,7 milioane de persoane la nivel mondial în 2019 și 373.000 în Europa, gazele cu efect de seră și poluarea atmosferică împărtășind multe dintre aceleași surse.

blank