Actualitate, Stiri

Cristoiu: Tăriceanu vrea să-i facă lui Voiculescu, de ziua acestuia, un cadou: Suspendarea lui Băsescu!

Jurnalistul Ion Cristoiu aruncă o variantă bombă în cazul suspendării lui Traian Băsescu! ”C. P. Tăriceanu vrea să-i facă lui Dan Voiculescu, de ziua acestuia, un cadou: Suspendarea lui Traian Băsescu!”, e titlul articolului scris de Cristoiu pe blogul personal.

basescu-voiculescu

”Prin articolul 85, Constituția spune cu putere de Lege:
După ce Parlamentul aprobă propunerea de suspendare a Președintelui, în cel mult 30 de zile se organizează Referendumul.

De ce precizează Constituția, în cel mult 30 de zile?
Pentru că interimatul funcției de președinte, prin natura sa, trebuie să dureze un timp limitat.

Cu toate acestea, atît în Scrisoarea trimisă partidelor politice parlamentare, cît și în Cererea de suspendare, Călin Popescu Tăriceanu propune ca zi de suspendare 23 septembrie 2014, iar Referendumul, pe 2 noiembrie 2014, ziua primului tur.

Orice elev care știe aritmetică mai bine decît Călin Popescu Tăriceanu, pentru că nu-i ocupat cu însurătoarea perpetuă, pînă-n pragul morții, precum berbantul nostru, își dă seama că între 23 septembrie și 2 noiembrie sunt 40 de zile și nu 30.

Dacă prezența acestei aberații în Scrisoarea publicată vineri, se explica și prin faptul că președintele Senatului nu citise Scrisoarea, alcătuită, judecînd după fraza îngălată de Mirel Palada în timp ce o privea admirativ pe Anca Alexandrescu, repetarea ei în Cererea de suspendare, dată publicității luni, la trei zile după, ne face să ne întrebăm dacă nu cumva Călin Popescu Tăriceanu e în călduri și, prin  urmare, nu mai vede și nu mai aude nimic.

Eu cred însă că nu acesta e motivul.

Cînd i s-a atras atenția că 23 septembrie 2014 e o dată imposibilă constituțional, Călin Popescu Tăriceanu nu s-a grăbit să pună altă dată.

Explicația?

Țineți-vă bine, să nu leșinați!

Pe 26 septembrie 2014, e ziua de naștere a Pușcăriașului Dan Voiculescu.

Și Călin Popescu Tăriceanu vrea să-i facă drept cadou, de ziua lui, Suspendarea lui Traian Băsescu!

Și uite așa, prezervativul politic Tăriceanu e folosit nu numai de Victor Ponta, dar și de Dan Voiculescu.”, scrie Cristoiu.

blank