Ion Cristoiu spune că fostul președinte Traian Băsescu va avea o mare problemă dacă va fi declarat colaborator al Securității, potrivit Mediafax:

Ion Cristoiu: Dacă, vor face anchetă sau nu vor face cu CNSAS?

Monica Mihai: Probabil după această emisiune s-ar putea să…

Ion Cristoiu: Eu nu cred. Irei îl declară… stați un pic că în cazul lui Traian Băsescu, pe lângă documentele pe care i s-au dat el mai are o problemă, dacă îl declară colaborator Curtea de Apel, l-a luat dracu, pentru că…

Monica Mihai: Pierde tot ce a construit în ultimii ani.

Ion Cristoiu: Fals în acte, nu, e mai complicat. Dumneavoastră credeți că îl declară sau nu îl declară? Nu aveți curaj.

Monica Mihai: Sunt în dubiu, dar tind să cred că nu îl vor declara.

Ion Cristoiu: Nu cred, o dată ce au dat publicității pentru că publicitățile alea s-au dat nu de la Curtea de Apel, s-au dat de la… și fiți atenți, dumneavoastră nu ați fost atentă la lucrătură, deci el a avut, a semnat două d-alea, nu sunt adică arată că era deștept acolo ca student, dar atenție, ca să poți să dovedești în instanță, deci dosarul e foarte important, dosarul de colaborator al poliției politice este foarte complicat, el chiar dacă ai angajament, chiar dacă ai semnat douăzeci de mii de note, olografe, totul este ca ele să nu fi adus atingere, (…) Păi nu, au dovedit deja, ați văzut cum e lucrătura? Au arătat în același dosar, e genială băieții, în același dosar au arătat că unul din ăia de acolo, o decizie a securității potrivit căreia el nu a mai ajuns în marină.

În acțiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, se arată că fostul președinte și-a turnat colegii și a menținut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI și MApN.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi seara că ”garantează” că nu are cum să piardă procesul cu CNSAS, care a cerut instanței să constate calitatea sa de colaborator al Securității. ”Sunt acuzații fabricate pe lucruri incomplet luate în analiză”, a mai spus el.