România s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal feminin, datorită victoriei cu Macedonia de Nord, însă la competiția din Spania ar putea să nu se bazeze pe Cristina Neagu.

La conferința de presă susținută după victoria de la Skopje, 35-20, selecționerul României, Adrian Vasile, a anunțat că sportiva de la CSM București a luat decizia de a se retrage temporar de la echipa națională.

Cristina Neagu s-a retras temporar de la echipa națională
”E important să înțelegem cum e să jucăm fără Cristina. Am preferat să le dau minute celorlalte fete. Trebuie să fim mai exacți fără Cristina.

Cristina o să facă o pauză de la echipa națională, pentru ceva timp, începând din acest moment. Meciurile de calificare (n.r. la Euro) vor fi jucate fără Cristina, apoi vom lua o decizie și pentru Campionatul Mondial. Pentru moment, Cristina se va retrage.

Toată lumea trebuie să joace și mai bine și vreau să găsesc o echipă și mai bună. Nu este ceva definitiv”, a declarat Adrian Vasile, la conferința de presă.

Astfel, România nu se va putea baza pe cea mai bună jucătoare în partidele pe care le are de disputat în toamnă, în preliminariile Campionatului European, unde va întâlni Austria și Danemarca.

În partida cu Macedonia de Nord, ultima pentru Cristina Neagu sub ”tricolor”, cel puțin până când sportiva va reveni asupra deciziei, dacă o va face, interul de la CSM București a evoluat în primele 15 minute, reușind să marcheze de două ori.