Cristiano Ronaldo (36 de ani) a scăpat de procesul în care era acuzat de viol de către modelul Kathryn Mayorga. Judecătorul procesului civil a explicat că la baza prezentului denunț sunt neregularități.

Astfel, acuzațiile aduse portughez de Kathryn Mayorga în procesul de viol, redeschis în Nevada, pentru o agresiune sexuală suferită în 2009 într-un hotel din Las Vegas, au fost respinse, potrivit GSP.

Pentru judecătorul care se ocupă de cazul fostului model, care îi cere atacantului echipei britanice Manchester United despăgubiri de până la 200 de milioane de dolari, denunțul urmează să fie respins din cauza unor neregularități.

În fața Curții Federale din Nevada, magistratul Daniel Albregts a explicat că acuzațiile se bazează în mare parte pe documente piratate de Football Leaks, care n-ar fi trebuit să se afle în posesia femeii potrivit scrie La Gazzetta dello Sport. Mai mult, judecătorul l-a acuzat de „rea credință” pe avocatul Leslie Stovall.

„Clasarea cazului Kathryn Mayorga din cauza comportamentului incorect al avocatului său este un fapt grav, dar este singura sancțiune în consecință pentru a garanta integritatea procesului judiciar”, este justificarea Curții Federale americane.

În cazul în care Mayorga ar schimba avocatul, n-ar fi în măsură să spună dacă declarațiile de la dosar sunt bazate pe amintirile sale sau ar fi fost influențate de datele din Football Leaks.

Ronaldo a negat tot timpul acuzațiile de viol
Cristiano a negat mereu acuzațiile de viol ale femeii, susținând că raportul a fost „total consimțit”, și deja în 2019 justiția americană anunțase că ceea ce a declarat Mayorga „nu poate fi probat dincolo de orice dubiu rațional” și a renunțat să continue urmărirea penală.

În iunie 2009, femeia a chemat poliția din Las Vegas pentru a reclama violul, dar n-a dezvăluit și identitatea presupusului acuzat, astfel încât cazul a fost imediat închis.

Fotbalistul i-a plătit 375.000 $
Un an mai târziu, a existat o înțelegere, Ronaldo plătindu-i 375.000 $ pentru a-i cumpăra tăcerea și a renunța la orice proces. Avocații au redeschis, însă, cazul în august 2018, considerând că acel contract e nul pentru că clienta lor ar fi fost supusă presiunilor (fără dovezi spune judecătorul) ca să accepte.

Mayorga l-a acuzat atunci, în mod direct, pe Cristiano Ronaldo de viol, dar dovezile depuse la dosar nu au convins Curtea din Nevada.