Cristian Tudor Popescu. Nicolae Moga, care și-a anunțat marți demisia din fruntea Ministerului de Interne, dă bir cu fugiții după ce a dat de greu, a spus gazetarul la Digi24.

„Întrebarea nu e de ce a demisionat, ci de ce a fost numit în funcție acest domn. Chiar dacă a fost parașutat acolo de d-na Dăncilă și de PSD, ar fi trebuit în condițiile de față să încerce să rezolve câte ceva, nu să plece în felul acesta. Bineînțeles că arată ca o fugă, e un bir cu fugiții și care pune încă o bombă pe coliva instituțiilor statului român”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„A dat de greu și și-a spus: de ce să încasez eu acum, să pierd politic, că mai am niște planuri, niște perspective, ia să fug eu din funcție. Accepți să fii numit fără să te recomande nimic, poate doar legăturile cu mafia din Constanța, cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, după care dai bir cu fugiții. E genul de ins tipic numit politic într-o funcție operațională extrem de grea, cum e cea de ministru de Interne, nu poți să fii impostor, nu pentru multă vreme, chiar dacă te susține partidul.

Că vin afacerile interne peste tine și se vede clar din ce pastă ești făcut”, a continuat gazetarul.

„Toate aceste demisii și demiteri nu rezolvă nimic. Sunt niște hoituri aruncate din balon de actuala putere, ca să nu piardă înălțime”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Întrebat cine mai dă socoteală dacă pică șefii instituțiilor, gazetarul a răspuns: Nimeni. Asta e strategia partidului, a puterii și a instituțiilor pe care le controlează, să plece diverși indivizi, fie să fie dați afară pe loc și absurd”.

Întrebat de unde poate fi adus un om competent la Ministerul de Interne, dacă întregul sistem are o pată, Cristian Tudor Popescu a răspuns: „Asta e problema puterii, a PSD. Câți miniștri a schimbat PSD în ultimii 3 ani? Ajunsese socoteala la 70. Cred că acum se duce spre 100. E o noutate că schimbă miniștri ca pe ciorapi? A schimbat guverne peste noapte, 3 guverne. Mai schimbă un ministru. Pe mine nu ma interesează cât e de greu sau de ușor. Ce pot să spun cu certitudine este că această demisie a lui Moga, la 3-4 zile după ce a fost numit, nu face decât să încoroneze ridicolul care se duce în grotesc al acestui partid. Și de asta nu-i poate salva, de grotesc, de faptul că ajung în cea mai dură situație pentru un partid: de râsul lumii sunt acum. Un rictus, mai degrabă, un rânjet al oamenilor, având în vedere ce s-a întâmplat zilele astea, dar asta demonstrează aceste demisii, încununate fiind de cea a lui Moga: scufundarea în grotesc a PSD”.

„Soluția nu e schimbarea unui ministru sau a altuia, ci ieșirea de la guvernare, demisia întregului guvern. Dar nu vor face asta, bineînțeles”.

Ministrul de Interne Nicolae Moga a anunțat, marți, că demisionează, după 6 zile de la depunerea jurământului. Decizia a fost luată în contextul crimelor de la Caracal.

„Am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor. Toate cercetările vor continua. Am încredere în oamenii oneşti din minister şi le mulţumesc pentru colaborare. Îi mulţumesc doamnei prim-ministru pentru încredere. Trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor”, a spus Nicolae Moga.

Dăncilă și de PSD, ar fi trebuit în condițiile de față să încerce să rezolve câte ceva, nu să plece în felul acesta. Bineînțeles că arată ca o fugă, e un bir cu fugiții și care pune încă o bombă pe coliva instituțiilor statului român”, a spus Cristian Tudor Popescu.