Eurodeputatul Cristian Preda anunţă că nu va mai fi nicio rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliu pentru procurorul şef european, după ce ultima rundă, care trebuia să aibă loc în 10 aprilie, a fost anulată. În opinia lui Cristian Preda, singura cale de deblocare a situaţiei e retragerea candidatului francez, relatează News.ro.

„Negocierea dintre PE şi Consiliu referitoare la EPPO s-a blocat. Nu va mai fi vreo rundă de discuţii. Cea programată săptămâna viitoare a fost anulată”,de Cristian Preda pe Facebook.

El spune că Guvernul Dăncilă a folosit preşedinţia rotativă ca să discrediteze Consiliul.

„Singura cale de deblocare a situaţiei e retragerea domnului Bohnert (candidatul francez – n.r.). Acesta nu poate deveni procuror-şef călcând-o în picioare pe L.C. Kovesi şi făcând astfel jocul unui guvern corupt cum e cel de la Bucureşti”, afirmă Cristian Preda.

Citeste si...
Presa internațională tratează în termeni duri subiectul Dăncilă

Cea de-a treia rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliu pe tema numirii procurorului-şef european s-a încheiat fără nicio înţelegere, a anunţat preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile (LIBE) din Parlamentul European, Claude Moraes.