Cristian Pîrvulescu
Politic

Cristian Pîrvulescu analiză despre greșelile pe care le face USR

Politologul Cristian Pîrvulescu a identificat greșelile pe care le face USR, partidul care a anunțat prin intermediul lui Dacian Cioloș că se pregătește pentru câștigarea alegerilor parlamentare din 2024.

„USR se condamnă să rămână în zona pe care o ocupă deja, un electorat predominant urban, sperând să obțină o parte din electoratul de opinie al PNL, dar pe același electorat se va bate și Ludovic Orban, care se definește drept un liberal conservator”, a remarcat politologul.

De asemenea, profesorul Cristian Pîrvulescu de la SNSPA avertizează că formarea noului guvern nu va însemna automat și încheierea crizei politice. PNL și PSD se vor certa, probabil, și în cadrul alianței.

„Criza politică nu se va încheia odată cu numirea Guvernului Ciucă, ea va continua, va fi foarte important binomul prim-ministru – președinte”, a mai transmis profesorul universitar.

USR vrea să revină la butoanele puterii din 2024
USR și-a pregătit strategia, în calitate de partid de opoziție. Dacian Cioloș a dezvăluit într-un interviu că partidul pe care-l conduce va forma în Parlament „o guvernare din umbră”, pentru a se pregăti de alegerile din 2024. Astfel, liderul USR are în vedere să intre din nou la guvernare și să trimită șa Cotroceni viitorul președinte.

„Noi vom construi un guvern din umbră în perioada următoare. Acum sunt miniștri care nu au nicio treabă cu portofoliul respeciv. Noi aveam miniștri pregătiți.

(…) Toți acești oameni în acest guvern din umbră vor veni și cu acțiuni de opoziție, când vor veni cu propuneri greșite le vom critica cu argumente, dar vom veni și cu propuneri alternative să aratăm că există și altceva”, a declarat Dacian Cioloș.