Politic, Stiri

Cristian Diaconescu: Candidez independent la prezidenţiale. Nu voi mai fi membru PMP

Cristian Diaconescu şi-a anunţat, luni, candidatura la prezidenţiale din postura de independent. El a precizat că va demisiona din PMP, dar va rămâne preşedinte al fundaţiei Mişcarea Populară.

diaconescu_74953500

Cristian Diaconescu a amintit că, în urmă cu zece zile, câţiva colegi din PMP au iniţiat un proces public pentru schimbarea candidatului partidului la Preşedinţie, notează Mediafax.

El a spus că nu a fost informat de aceste preocupări ale unor colegi de partid şi că a aflat acest lucru din presă.

”M-a deranjat minciuna, dar voi rămâne consecvent, nu voi intra în polemici”, a mai spus Diaconescu.

Anunţul vine cu o zi înainte de întâlnirea la care liderii Partidului Mişcarea Populară trebuie să decidă dacă vor să-l păstreze pe Diaconescu drept candidatul lor la prezidenţiale sau îl schimbă cu Elena Udrea.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu a mai declarat, luni, că îşi va “respecta” angajamentul de a candida în alegerile prezidenţiale şi că îşi va strânge “singur” semnăturile necesare pentru depunerea candidaturii.

Despre angajamentul de a candida, Diaconescu a spus, la RFI România, că a fost “în relaţia cu preşedintele Traian Băsescu şi mai ales în relaţia cu societatea românească” şi că mesajul care îi va însoţi candidatura va fi dus “până la capăt”.

“Consider esenţial ca cineva care are o pregătire specifică pentru exercitarea postului de preşedinte din prima zi de mandat să poată să explice, să prezinte acest lucru societăţii şi evident, să fie votat în consecinţă”, a afirmat Diaconescu, deocamdată prezidenţiabil al PMP.

El a susţinut că a aflat “de la televizor” despre nemulţumirile unor colegi din partid şi că “lucrurile trebuie tranşate cât mai repede în favoarea tuturor”.

“S-au spus şi lucruri neadevărate şi am cerut Partidului Mişcarea Populară să sancţioneze sau să limiteze o astfel de exprimare. Pentru oricine are experienţă într-un partid fiind o problemă extrem de delicată. Dar situaţia a continuat”, a mai spus Diaconescu.