Social, Stiri

Cristian Cioaca sustine ca Elodia a fost gasita.

Fostul politist Cristian Cioaca, inchis definitiv pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu, sustine ca aceasta a fost localizata in Spatiul Schengen si a trimis, in acest sens, o petitie autoritatilor europene.

61467464

In respectiva petitie, care a fost admisa in iunie 2014, Cioaca cere ajutor european pentru a demonstra ca cea pentru a carei moarte a fost condamnat este inca in viata, potrivit Ring.

Acesta sustine ca Elodia a fost localizata in Spatiul Schengen in iunie 2011 si ca femeia avea asupra ei un act de identitate fals. Totusi, conventia Schengen permite unui cetatean ca datele privind localizarea lui sa nu fie facute publice, drept pe care fostul politist il vrea incalcat.

“Inteleg sa ma adresez dvs cu rugamintea de a verifica legalitatea si conformitatea cu adevarul a datelor de intrare in spatiul Shengen/ spatiul statelor UE a sotiei mele Ghinescu Elodia Marilena si, in masura in care veti constata ca datele existente in baza de date EUROPOL/INTERPOL nu sunt reale, va solicit ca, in baza art 11, 18, 21, 23, 30 si 31 din Decizia EUROPOL, sa procedati la transmiterea datelor reale catre organismele de resort si catre autoritatile romane. s…t Apreciem ca suntem lipsiti de dreptul la aparare cat timp retelele INTERPOL/EUROPOL gestioneaza informatii cu regim SECRET la care nu avem acces.

Cat timp autoritatile statului pot primi informatii reale insa acestea nu sunt transmise catre judecator in timp util, pot fi condamnat pentru omor, desi sotia mea este in viata si beneficiaza de dreptul de a nu i se divulga locatia.s…t Datele pe care le solicit – date la care nu avem acces fiind date clasificate, date accesibile EUROPOL-, ne sunt necesare ca fiind singura proba pentru a ma apara de acuzatia de omor, pentru a dovedi ca pretinsa victima este, de fapt, in viata. Din informatiile primite pe cai neoficiale avem informatia ca pretinsa victima a fost localizata in spatiul Shengen in luna iunie 2011. Aceleasi informatii ne confirma imprejurarea ca sotia mea a primit o identitate falsa sub care a circulat in spatiul Shengen”, a scris Cioaca in petitie.

Cristian Cioaca a fost condamnat definitiv la 15 ani si opt luni de inchisoare, pentru moartea Elodiei Ghinescu, disparuta din august 2007.