Social, Stiri

Cristian Cioacă schimbă tactica: Am fost condamnat pentru o faptă care NU E PREVĂZUTĂ în Codul Penal

Cristian Cioacă a formulat recurs în casaţie cu privire la decizia penală pronunţată împotriva sa de Curtea de Apel Piteşti. În acest document el spune că a fost condamnat în baza unei fapte care nu este prevăzută de legea penală.

Cristian Cioaca

În recursul formulat, Cistian Cioacă a vorbit despre fapta lui şi recunoaşte voalat ce s-a întâmplat, spunând că a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută în Codul Penal. Cristian Cioacă nu neagă practic că s-a întâmplat ceva în acea noapte fatidică din 2007.

Până acum, niciodată, nici măcar voalat, nici Cristian Cioacă, nici reprezentanţii lui nu au vorbit despre faptă în sine. Potrivit România TV, recursul în casaţie formulat de Cristian Cioacă are 27 de pagini.

Prezent în studioul România TV, avocatul Artin Sarchizian a declarat pe acest subiect: “Poziţia pe care o adoptă Cioacă prin acest recurs este cel puţin stranie. Dacă până în prezent susţinea sus şi tare că nu este vinovat, că nu a săvârşit nicio faptă de care este acuzat, iată că în momentul de faţă vine şi voalează sau induce aşa o stare de echivoc în ceea ce priveşte acuzaţia şi spune “fapta de care sunt acuzat nu este probată şi nu este prevăzută de Codul Penal”. Deci adoptă o altă atitudine decât a avut-o până în momentul de faţă”.

Curtea de Apel l-a condamnat pe inculpat, conform prevederilor noului Cod penal, la 15 ani de închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru lovituri cauzatoare de moarte, şi la doi ani de închisoare pentru profanare de cadavre. Pedepsele au fost contopite, Cioacă urmând să execute pedeapsa cea mai mare, de 15 ani, la care se adaugă un spor de opt luni de închisoare.