Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Cristian Cioacă, în greva foamei.

Din spatele gratiilor, Cristian Cioacă ar face orice să scape de puşcărie. Mai nou, a anunţat că intră în greva foamei ca să atragă atenţia că nu e vinovat de uciderea Elodiei. Şi-a găsit între timp şi o ocupaţie care să-i mai reducă din pedeapsă. Fostul poliţist lucrează ca pantofar în închisoarea Colibaşi.

bvb_48621600
Cristian Cioacă e pe punctul de a intra în greva foamei. Poliţistul şi-a pierdut orice soeranţa că dosarul lui va ajunge la CEDO şi speră ca prin acest protest să atragă atenţia.

Cu toate acestea, Cristian Cioacă va intra în greva foamei abia după sărbători.

“După sărbători va declanşa această grevă a foamei pentru că acum de sărbători toată lumea e plecată. O declanşezi ca să obţii un efect şi acum nimeni nu aude de ce face el acolo, că acum nu e nimeni acolo. E o strategie prin care vrea să atragă atenţia asupra situaţiei lui că nu acceptă ideea că e acuzat pentru o faptă pe care n-a săvârşit-o”, a declarat jurnalistul Ion Spânu.

Până atunci însă, Cristian Cioacă face pantofi pentru italieni, în închisoarea Colibaşi. Ocupaţia îi aduce şi o reducere a pedepsei.

“Dacă prestează o muncă remunerată se consideră, pentru 4 zile de muncă, se consideră 5 zile executate. Probabil că el nu era calificat pentru munca de cizmar şi dacă a absolvit curs de calificare de cizmar mai beneficiază de încă 20 de zile considerate ca fiind executate”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Meseria îi aminteşte într-un fel de Elodia, speculează avocata familiei Ghinescu.

“Cristian Cioacă, probabil că şi-a ales această meserie de cizmar pentru că, cumva Cioacă era obsedat de numărul mare de încălţăminte pe care Elodia îl avea. Într-una din declaraţiile date în instanţă făcea referire că Elodia avea foarte multe perechi de pantofi, de sandale”, a mai spus avocata.

Eforturile pe care Cioacă le face ca să scape din închisoare par să fie zadarnice. În luna octombrie el a mai primit o condamnare de 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul de violare a corespondenţei Elodiei.

Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti i-au spulberat lui Cioacă şansa de rejudecare a dosarului în care a fost condamnat pentru uciderea Elodiei. El voia să fie judecat de alţi magistraţi, dar cererea lui a fost respinsă.

Luna trecută avocata familiei Ghinescu anunţa că începe o nouă acţiune de căutare a rămăşiţelor Elodie.

“Avem informatii din anturajul lui Cristian Cioacă despre locul unde s-ar fi putut afla ceva din trupul Elodiei si urmează să facem căutarile de rigoare. Anchetatorii nu mai pot face nimic in acest moment pentru ca dosarul este finalizat, dar familia Ghinescu va incerca sa faca aceste cautari “, a spus avocata.

Familia Ghinescu este hotărâtă să urmeze noile indicii cu speranţa că va găsi cadavrul Elodiei şi va şti exact ce s-a întâmplat.

Elodia Ghinescu a dispărut în septembrie 2007. Chiar dacă trupul său nu a fost găsit, anul acesta Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni pentru uciderea soţiei sale.

Ajuns în spatele gratiilor, războiul dintre fostul poliţist şi mama Elodiei este departe de a se termina. Avocata familiei Ghinescu a depus o plângere împotriva lui Cioacă pentru distrugerea unei proprietăţi care a aparţinut Elodiei. În fostul birou al acesteia a stat pentru o bună bucată de timp un om al străzii.

Avocata familiei Ghinescu spune că singurul afectat este micuţul Patrick, care ar fi trebuit să beneficieze de pe urma garsonierei, aşa că a depus reclamaţie la instanţă pentru distrugere.

Conform noului Cod Penal pentru distrugerea garsonierei, Cristian Cioaca si sora lui risca o pedeapsă cuprinsă intre 3 luni şi 2 ani de inchisoare, astfel Cristian Cioacă ar mai putea primi un spor de pedeapsă de câteva luni.

Garsoniera din Braşov a fost cumpărată de soţii Elodia şi Cristian Cioacă cu câteva luni înainte de dispariţia avocatei. Ulterior, Cioacă a închiriat-o, cu promisiunea că va fi vândută chiriaşului. Avocata familiei Ghinescu a reuşit însă să anuleze actul în instanţă.

Deşi justiţia a hotărît ca mama şi fratele Elodiei să-l poată vedea pe Patrick un weekend pe lună şi 20 de zile pe an în perioada vacanţelor şi sărbătorilor, Ana Maria Ene se opune.

Ultima miză a lui Cioacă este fără îndoială fiul său Patrick, de aceea încearcă zadarnic să-l ţină departe de gravitatea faptei pentru care a fost condamnat la ani grei de închisoare. Singura soluţie în acest moment este această luptă de gherilă cu familia Ghinescu, însă, vrând-nevrând, Patrick va ajunge la bunicii săi şi va cunoaşte, în cele din urmă, cruntul adevă.