Actualitate

Cristian Cioacă dă o nouă lovitură procurorilor

Cristian Cioacă a făcut o plângere împotriva magistraţilor care au obţinut condamnarea sa. Acum, procurorii de la Parchetul General au cerut de la instanţă dosarul de omor al lui Cioacă, pentru a verifica plângerea.

Procurorii de la Parchetul General au solicitat să le fie pus la dispoziţie întregul dosar al lui Cristian Cioacă care a fost condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu. După ce a primit 15 ani și 8 luni de închisoare, polițistul şi avocata sa au contestat probele depuse la dosar, precum şi modul în care a fost scris rechizitoriul.

Cioacă a arătat că rechizitoriul a fost scris tendenţios, argumentând că anumite cuvinte şi pasaje au fost îngroşate special pentru a atrage atenţia judecătorilor, motiv pentru care consideră că dosarul ar trebui rejudecat.

Specialiştii sunt ed părere că polițistul Cristian Cioacă trebuie să aducă argumente solide în sprijinul plângerii sale pentru a avea câștig de cauză. “Argumentele lui Cioacă nu dovedesc temeinicia plângerii. El are dreptul să sesizeze toate aspectele care i se par nedovedite, dar trebui să dovedească că există un abuz din partea judecătorului. El nu a fost condamnat pentru omor, ci pentru lovituri cauzatoare de moarte. Judecătorii au considerat în completul de doi că acele probe coroborate, interpretate rezonabil, au dus la acea părere că într-adevăr dl. Cioacă e cel care a săvârşit acea faptă de natură penală. Sesizarea sa trebuie să îndeplinească anumite criterii care să dovedească că s-a săvârşit o faptă penală care să fi afectat buna judecată a cauzei domniei sale”, a explicat avocatul Cristian Ene.

Cristian Cioacă a depus la Tribunalului Argeş o cerere de revizuire a dosarului Elodia, și a cerut anularea probelor, suspendarea pedepsei şi rejudecarea dosarului. Deși instanţa a respins cererea sa ca neîntemeiată, această hotărâre poate fi contestată.