După două luni de arest, Cristian Boureanu a fost eliberat astăzi, 11 august, din închisoare. La ieşirea din Penitenciarul Rahova, fostul politician a mărturisit jurnaliştilor că îşi regretă faptele, însă nu a dorit să facă dezvăluiri din dosar. Boureanu a spus însă că perioada petrecută în arest a fost o experienţă grea şi a ţinut să-i mulţumească iubitei pentru că a fost alături de el.
“Nu am ce sa va declar despre dosar. A fost greu, o experienta. Multumesc Laurei ca a fost alaturi de mine, si familiei, multumesc avocatului. (…) O experienta grea, sunt foarte multe lucruri. Cel mai greu e sa fi departe de familie. (…) Nu am niciun fel de declaratie sa va dau pe dosar, stiti ca nu am voie. Imi pare rau ca ati stat pana acum. (…) Multumesc lui Dumnezeu ca am avut putere sa trecem peste asta.”, a spus Cristi Boureanu la ieşirea din penitenciar.
A fost întrebat de jurnalişti şi despre condiţiile din Arestul Capitalei, însă fostul politician nu a vrut să dea detalii şi s-a rezumat la a mulţumi Guvernului norvegian pentru investiţiile făcute.
Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca fostul deputat PDL Cristian Boureanu să fie eliberat din arest preventiv, după aproape două luni. Acesta va fi plasat sub control judiciar şi are interdicţia de a părăsi Capitala. Recent, Boureanu fusese transferat din Arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul Rahova.