“Dacă PSD pierde preşedinţia, pierde guvernul”

Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis un mesaj dur pesediştilor. “Dacă astăzi PSD decide să încalce votul românilor, care l-a făcut pe Victor Ponta premier, care l-a ţinut pe Victor Ponta premier, dacă PSD nu câştigă preşedinţia, e foarte clar că pierde şi Guvernul. Domnul Ponta le-ar fi spus comesenilor “câştigăm alegerile, scapă cine poate”. Domnul Ponta nu cred că-şi imaginează că rolul preşedintelui este să-i scape pe unii de probleme”, a avertizat Crin Antonesc, la o emisiune de televiziune.

Totodată, în momentul în care PNL va fi scos de la guvernare prin refuzul lui Victor Ponta de a accepta propunerile liberalilor pentru un nou guvern, în frunte cu numirea lui Iohannis şi în poziţia de vicepremier, liderului PSD i se va cere demisia. Avertismentul a venit din partea preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

“Vreau să spulber ceea ce cred că poate să devină teama unor oameni interesaţi de politică şi iritarea lor, pentru că nu se poate ca din nimic, fără să ai o criză serioasă, fără să ai o confruntare serioasă, fără să ai o miză serioasă între două partide, tu să stai de două săptămâni şi să baţi apa în piuă cu chestiunea asta… Este indecent şi, pentru stabilitate, România, săptămâna viitoare, trebuie să aibă ori un guvern USL, care nu poate fi altul decât cel cu propunerile noastre, sau un alt guvern pe care-l face sau nu Ponta, nu ştiu, că asta e o problemă care nu mă mai priveşte. În momentul în care PNL nu se mai află în această formulă, este practic prin refuzul lui Ponta scos afară, sigur că din momentul acela, din punctul meu de vedere, Ponta ar trebui să depună mandatul, să demisioneze, pentru că el a fost investit şi de alegători, şi de Parlament în această formulă care a câştigat alegerile”, a declarat Crin Antonescu, în emisiunea “Jocuri de putere”, întrebat fiind ce va face în situaţia în care premierul Victor Ponta va refuza să-l numească pe Klaus Iohannis vicepremier şi va ignora cele 4 propuneri ale liberalilor.

“După aceea, domnia sa, cu cel mai mare partid în spate, cu cele mai mari grupuri parlamentare, cu o eventuală majoritate pe care o tot socotesc în fiecare seară şi care e foarte probabilă, îşi obţine un nou vot de investitură. Că pentru asta trebuie să se mai ducă pe la Cotroceni, nu e problema mea”, a mai spus Antonescu.

Totodată, Antonescu subliniază că, din punct de vedere constituţional, Victor Ponta va putea să-şi “cârpească” un guvern. Acesta însă, spune liderul PNL, nu va fi şi unul “legitim” pentru liberali.

“Din punct de vedere constituţional, Ponta va putea proceda altfel: va rămâne şi va cârpi un guvern. Asta va face, şi e legal. Dar acela nu va fi un guvern legitim pentru mine şi pentru PNL niciodată, cred că pentru foarte mulţi dintre alegători, de aceea îi voi cere demisia. Simbolic, nu că ar fi obligat să şi-o dea”, a mai spus Antonescu.