“Nu mai candidez la preşedinţie”

 antonescu

Președintele PNL, Crin Antonescu a anunţat că nu mai candidează la Alegerile prezidenţiale din toamnă. De asemenea, Antonescu a precizat că renunţă la interimatul de preşedinte al PNL chiar de luni şi că e nevoie de un nou ciclu şi de noi lideri în cadrul PNL. “Anunţ că nu mai candidez la funcţia de preşedinte al României”, a spus Antonescu într-o conferinţă de presă.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice.

El a arătat că nu va candida la alegerile prezidenţiale pentru a favoriza desemnarea urgentă a unui candidat care să fie mai uşor accepat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.

“Vreau să anunţ o decizie legată de candidatura la preşedinţia României: ştiu, sau cel puţin consider, că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forţa, personalitatea, conturul, experienţa politică necesară, ideile, vizunea, şi capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe preşedinţia României”, a precizat Antonescu.

Președintele PNL, Crin Antonescu a anunţat că renunţă la interimatul de preşedinte al PNL şi că e nevoie de un nou ciclu şi de noi lideri în cadrul PNL. “Anunţ că nu candidez la funcţia de preşedinte al României”, a spus Antonescu într-o conferinţă de presă.

“Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de drepta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce însemană presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni”, a spus Antonescu.

Crin Antonescu a mai spus că ştie foarte bine clasa politică românească, cunoaşte dreapta românească şi pe toţi cei care revendică această titulatură, cunoaşte presa românească şi modul în care se produc şi se desfac pe piaţă opinii şi curente de opinie. “Nu pot să nu ţin cont de toate aceste lucruri. Ştiu că oamenii politici adevăraţi sunt cei care schimbă sondajele, nu sondajele schimbă oameni politici adevăraţi. (…) Am tot ce e necesar pentru aceast luptă, nu am timp să demontez fixaţii, să vindec resentimente, să lărgesc orizontul unor mărginiri”, a adăugat Antonescu.

Din declaraţiile lui Crin Antonescu:

“Doresc să vă comunic decizii politice pe care le-am luat. Le vor comunica şi conducerii PNL luni. Am condus PNL o perioadă de 5 ani, o perioadă grea, agitată, cu multe provocări.

– Cred că în această perioadă am realizat lucruri importante pentru cetăţenii României. În 2009, PNL a fost vocea care nu trebuia să tacă şi nu a tăcut. Am construit o alternativă la regimul Băsescu. au pus capăt acestui regim şi tentativei lui Traian Băsescu şi partidului aliat să devină partid-stat.

– Am reuşit împreună cu partenerii politici mai multe lucruri. Am salvat Roşia Montană, am blocat Legea amnistiei, am păstrat cota unică.

– Am decis să demisionez în cazul în care PNL nu atinge 20% la alegerile europarlamentare. Este semnalul că partidul are nevoie de un nou ciclu şi de noi lideri.

– Am menţinut interimatul la conducerea partidului pentru ca PNL să nu fie capturat de tentativele PSD de acaparare.

– Nimeni nu va pune vreodată problema schimbării numelui istoric al partidului liberal. “Garantez că numele şi identitatea nu vor fi sub nicio formă schimbate”

– “Anunţ că nu mai candidez la funcţia de preşedinte al României. Nu este un pas înapoi, ci un pas înainte. Le mulţumesc tuturor membrilor PNL şi tuturor celor care au încredere în mine. Mă dedic unificării dreptei şi voi fi prezent în bătălia care se va da în toamnă”