Politic, Stiri

Crin Antonescu, PRĂBUŞIRE drastică în sondaje. Fostul prezidenţiabil a devenit o fantomă printre politicieni. Ce cred românii

Atacuri virulente la adresa opoziţiei, discursuri mobilizatoare pentru susţinătorii săi, încredere în sine şi carismă. Crin Antonescu părea un candidat perfect, omul care reprezenta PNL-ul şi îi făcea pe ai lui să îl urmeze orbeşte.

crin-antonescu-prabusire-drastica-in-sondaje-fostul-prezidentiabil-a-devenit-o-fantoma-printre-275667

Însă apropierea şocantă de Traian Băsescu şi de partidul pe care atât de mult l-a criticat i-a făcut pe români să îşi piardă încrederea. Potrivit unui sondaj INSCOP Research, Crin Antonescu dispare de tot din sondaje, la capitolul „încredere”.

Astfel, fostul lider al PNL adună doar 15,7% voturi de încredere ”multă şi foarte multă”, mai puţin decât Traian Băsescu (17,5%) şi decât Ion Iliescu (19,1%). În luna februarie 2013, el se bucura încă de 33% încredere şi se afla printre primele trei figuri politice ale zilei.

Astăzi, în schimb, i se mai atribuie doar acea încredere pe care o manifestă paseiştii ca formă de rezistenţă faţă de cruzimea prezentului.

Faptul că sondajul îl plasează în stricta proximitate a foştilor preşedinţi întăreşte şi mai mult impresia că ceea ce îl ”scade” pe Crin Antonescu este tocmai faptul de a nu avea „actualitate”, scrie dw.de.

Dispariţia din rândurile fruntaşe ale partidului arată cât de mult i-a distrus imaginea coaliţia cu PDL-ul şi implicit apropierea de curtea lui Traian Băsescu. Aceste schimbări de ideologie politică, peste noapte, nu rămân nepedepsite în mentalul colectiv.

Cele mai stabile personaje de pe scena politico-economică rămân Mugur Isărescu – cu peste 40%, Victor Ponta cu aproape 40 de procente şi Klaus Iohannis cu puţin peste 30%.

blank