Politic, Stiri

Crin Antonescu: “Nu eram doar fresh, ci eram chiar virgin”

Aspirantul la Cotroceni se laudă cu performanţele sale… După ce a dat startul discursurilor motivaţionale, pentru a se încălzi pentru campania electorală, în faţa femeilor liberale, preşedintele PNL Crin Antonescu a vorbit şi tinerilor aflaţi la Şcoala de Vară.

Prezidenţiabilul Crin Antonescu a făcut o remarcă inedită în faţa tinerilor: “Când am intrat eu în politică, nu eram doar fresh, ci eram chiar virgin”

PNL - BPN - MAMAIAÎntr-o sală cu peste 150 de tineri, în compania liderilor TNL, dar susţinut şi de secretarul general Eduard Hellvig, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, şi vicepreşedintele Relu Fenechiu, Antonescu, îmbrăcat la costum, a ţinut să le transmită tinerilor un mesaj pre-electoral, cerându-le ajutorul.

“La această întâlnire este prilejul ca liderii să se îmbrace casual şi să transmită mesaje într-un fel mai casual. Mă scuzaţi că eu sunt îmbrăcat aşa, nu am avut timp să mă schimb. Am nevoie de voi, am nevoie de tineri ca voi. Am planuri de viitor, am un proiect pentru această ţară, pentru toţi românii şi am nevoie de fiecare dintre voi, am nevoie de convingerea fiecăruia dintre voi că destinul este cel pe care ni-l scriem. Am nevoie de imaginaţia voastră, de obrăznicia de a crede că numai voi ştiţi cum arată viitorul. Nu e uşor să fii tânăr acum în România. Sunteţi o generaţie de oameni cu multe întrebări, dar care aveţi posibilitatea de a da răspunsuri. Aveţi puterea de a judeca, de a pleca, de a construi, de a sfida, de a alege. E adevărat, nu v-aţi născut în cel mai apetisant loc din lume, cel mai sigur, cel mai comod, dar nici cel mai rău. Tinereţea durează foarte puţin, folosiţi-o!”, le-a spus liderul PNL, în început.

Deşi discursul prezidenţiabilului PNL nu a părut să le capteze atenţia tinerilor aflaţi în hotelul de cinci stele din Mamaia, unii dintre ei fiind mai preocupaţi de butonarea telefoanelor, la rubrica de întrebări şi răspunsuri, încurajaţi de preşedintele TNL, Florin Alexe, câţiva tineri mai curajoşi au încercat să afle răspunsuri de la liderul lor.

c42b0e2073a81dd7d1b29d1095a01cb2Surpriza serii a venit atunci când Crin Antonescu a spus că, din punct de vedere politic, el era virgin. După ce o tânără s-a declarat “fresh” în politică, liderul PNL a răspuns unei întrebări din public referitoare la “prima zi în care a fost fresh în politică”.

“Din punct de vedere politic nu eram doar fresh, ci eram chiar virgin”, a răspuns Antonescu, în contextul în care, la vremea când a intrat el în politică, toţi tinerii erau “la început de drum”.

Pentru a destinde atmosfera, preşedintele PNL a încercat şi o glumă referitoare la pregătirea sa îndelungată pentru Cotroceni.

“România este o ţară de preşedinţi, că e de bloc, că e de firmă, că e de ţară. Problema e că la noi nu prea există şi noţiunea de viitori preşedinţi. Eu am obosit de când sunt viitor preşedinte, împlinesc un mandat în curând”, a spus Antonescu, râzând. În acelaşi context, în urmă cu o zi, liderii PDL, aflaţi şi ei la mare, la Eforie Nord, l-au acuzat pe preşedintele liberal că de patru ani de zile se antrenează pentru acelaşi lucru, dar iese mereu pe ultimul loc. (I.Ş.