Politic

Crin Antonescu explica decizia sa de a renunta la viata politica

Fostul președinte liberal Crin Antonescu a luat prin surprindere opinia publica prin anuntul sau recent ca intentioneaza sa se retraga din viata politica. Acum, fostul lider PNL a revenit si a nuantat cele declarate la Consiliul national al partidului, explicand de ce iese definitiv din politică după ce își va termina mandatul de senator. Antonescu a declarat, la postul B1 TV, ca nu a intrat pe scena politica gandindu-se ca isi va termina viata “tot in politica”.

crin-antonescu.m5al9rf4dx
“A survenit o conjunctura care este pana la urma una foarte deschisa, in ciuda ideii pe care multi preocupati de caz o au, de a cauta vreo conspiratie, de a cauta ceva ascuns, de a cauta un mister in povestea asta, lucrurile sunt foarte simple. Pe de alta parte, fiecare om intra in politica cu anumite motivatii: din vocatie, ceea ce nu cred ca e cazul, din dorinta de a fi cineva important in societate, dorinta legitima de altfel, dar nu a fost asta motivatia mea, din dorinta de a se instari. Revenind la motivatie, eu am intrat intr-un fel pentru a ma exprima, pentru a comunica. Sunt diferite forme de comunicare”, a declarat Crin Antonescu.


Acesta a subliniat ca nu a fost vorba de niciun “complot”
, ca nu se ascunde nimic in spatele deciziei sale si ca nimeni nu i-a cerut sa faca “un asemenea angajament”.
“De ce nu au demisionat (dupa alegerile europarlamentare – n.r.) si altii din PNL nu ma intrebati pe mine. Raspund doar de actele mele si in orice caz, mi se parea normal ca numarul 1 in partid sa aiba responsabilitatea numarul 1. Dar asta nu mai e, repet, problema mea si nu as putea spun ca sunt foarte surprins sau ca ii critic prea tare. Nu e ceva iesit din comun”, a continuat Antonescu. Potrivit acestuia, si fostul sau partener din USL, Victor Ponta, ar fi trebuit sa demisioneze dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale.


“Dupa parerea mea, dar conteaza asta foarte putin, si Victor Ponta ar fi trebuit sa demisioneze in momentul in care a pierdut prezidentialele, chiar daca a doua zi, in conditiile in care partidul il sustinea si avea o majoritate, putea merge la Cotroceni la noul presedinte sa reclame mandatul de premier, dar noi vorbim aici de niste acte simbolice”, a completat Crin Antonescu.